Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Kelebekler vadisi

Kelebekler vadisi

Yaptığınız bir şeyi herkesin beğenmesini beklemeyin. Hele bir de önyargılı bir bakış varsa, söyleyecek çok şey bulur insanlar. Yani niyetimizde beğenmemek varsa, allame olsa ne yazar.

            Selçuklu Belediyesi’nin yaptığı Kelebekler Vadisi’ni gezme-görme fırsatım oldu geçtiğimiz günlerde. “Bu kadar masrafa ne gerek vardı” diyenlerin olduğunu da daha önce duymuştum. “Bunun yerine şu kadar şu yapılır, bu kadar bu yapılır” diyenler de olacak, “Yapılanın kötüsü olmaz. Böyle bir güzelliğe de ihtiyaç vardı” diyenler de olacak.

            Bendeniz de bir Belediyeci olduğum için, Selçuklu Belediyesi’nin bu çalışmasını beğendim. Konya için güzel bir çalışma olmuş. Konya’ya gezmek için dışarıdan gelenler için iftiharla gösterebileceğimiz bir mekan. Emeği geçenlere teşekkür etmek gerek.

            Ancak; Söze “Ancak” diye başlanıyorsa, arkadan tenkitlerin geleceği de belli oluyor değil mi?

            Kelebekler Vadisini Konya’da yaşayan bir insan olarak benim bulmam o kadar zor ise, dışarıdan gelenler için daha da zordur. Yani “Yönlendirme Levhaları” eksik. Otogarın olduğu kavşaktan itibaren insanların ulaşımını kolaylaştırmak gerekir. Bu dikkate alınırsa güzel olur.

            Kelebekler Vadisi tanıtım broşüründe çalışmanın neleri kapsadığı şu şekilde anlatılmış:

“385.000 metrekare alan üzerinde inşa edilen Kelebekler Vadisi Parkı, 856 basketbol sahası veya 54 futbol sahası büyüklüğünde, 270 bin metrekare yeşil alanların oluşturduğu Kelebekler Vadisi Parkı Konya’nın yeni cazibe merkezi oldu. Kelebekler Vadisi Parkı, içerisinde egzersiz alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, oturma ve dinlenme yerleri, büfeler, satış birimleri, sosyal yaşam alanları, cafeler, havuzlar, suni kızak pisti gibi donatılar bulunuyor.”

            Dikkat ettiyseniz bu kadar sayılan şeylerin içinde Otoparktan bahsedilmiyor. Çünkü yok. Kelebekler Vadisine gelenlerin araçlarını nereye park etmeleri öngörülmüş acaba? Girişin karşısında bulunan tanzim edilmemiş bir alan ve insanlar araçlarını gelişigüzel bırakıyor. Araçlarını bıraktıkları yerden Kelebekler Vadisine iki yol atlayarak geçmek zorunda.

            Sanırım yetkililer nazar olmasın diye otoparkı bilerek eksik bırakmış.

            Ben mesajımı ilettim. İsteyen alır.

            

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR