Kemikleri 'camdan' yaşam sevinci 'candan'

Kemikleri 'camdan' yaşam sevinci 'candan'
Kayseri'de annesinin "Ben hastalığa yenildim ama kızım yenilmiyor" ifadeleriyle anlattığı cam kemik hastası Esra, öğretmenlerinin de özverisiyle eğitimine evde devam ediyor

Doğuştan cam kemik (Osteogenesis Imperfecta) hastası olan 16 yaşındaki Esra Ata, derslerdeki başarısının yanı sıra müziğe olan sevgisi ve yaşama sevinciyle de örnek bir yaşam sürüyor.

Evde eğitim imkanı sayesinde ilkokulun ardından ortaokula devam eden Ata, derslere olan ilgisi ve başarısıyla eve gelen öğretmenlerinin de sevgisini kazanıyor.

Doğduğu günden bu yana titizlikle bakımını yürüten annesinin desteğiyle yaşama tutunan Esra Ata, annesinin kendisi için önemini, "O benim hem elim, hem ayağım, hem kolum." sözleriyle anlatıyor.

Hastalığı nedeniyle doğduğundan bu yana yürüyemeyen 7'nci sınıf öğrencisi Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyemediğini, ancak akülü aracı sayesinde her yeri gezebildiğini söyledi.

-"Ben de bu emekleri boşa çıkarmamak istiyorum"


Düşmemesi ve kemiklerinin zarar görmemesi için annesinin büyük çaba sarf ettiğini anlatan Esra Ata, hastalığından dolayı zaman zaman çeşitli güçlüklerle karşılaştığını ama bunların üstesinden geldiğini dile getirdi.

İlkokulu Antalya'da evde eğitim sayesinde tamamladığını, şimdi de Kayseri'de eğitimine devam ettiğini belirten Ata, şunları kaydetti:

"Müncübe Cıngıllıoğlu Ortaokulunun öğrencisiyim. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz bana çok büyük emek veriyor. Ben de bu emekleri boşa çıkarmamak istiyorum. Notlarım 90'ın üstünde. İyi bir lise, daha sonra da üniversite okumak istiyorum. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü tercih edeceğim. Bu bölümde insanlara faydalı olacağıma inanıyorum. Aynı zamanda boş zamanlarımda müzikle uğraşıyorum. Gitar öğrendim, şimdi de müzik öğretmenimle org çalmayı öğreniyorum. İlerleyen zamanlarda da kanun ve yan flüt öğreneceğim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.