Kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği

Kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği
Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürlüğünden, kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumları ile istihdamlarını sağlayacak projelere, finansal destek verileceğini bildirildi

Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürlüğünden, kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumları ile istihdamlarını sağlayacak projelere, finansal destek verileceğini bildirildi.

Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, yaptığı yazılı açıklamada, girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini belirtti.

Çildam, destek verilecek alanları şu şekilde aktardı:

"Kuruluş işlemleri desteği 2 bin lira, işletme gideri desteği 4 bin lira, kuruluş desteği ise işletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30 bin lira verilecek. Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup, aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır.

Emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek

Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin iş başında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecektir."

Engellinin bir iş yerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelere de destek sunulacağını vurgulayan Çildam, engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de finansal destek verilebileceğini ifade etti.

Çildam, engelli kişilerin, "www.iskur.gov.tr" adresinde bulunan başvuru rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerini 10 Haziran'a kadar bulundukları ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yolu ile teslim edebileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.