Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Kendi Kendimize Yenildik

Kendi Kendimize Yenildik

Elazığspor karşılaşması Torku Konyaspor için gidişatı görmek adına büyük önem taşıyordu. Alınan skordan önemli olan bir şey vardı, o da takımın ne yapacağı, nasıl bir oyunla sahada olacağını görmekti. Torku Konyaspor’un farklı oyun anlayışı içerisindeki takımlara karşı oyun düzenini saha içi performansını görmek adına önemliydi bu maç. Maç öncesi stadyum önünde artık klasikleşen güzel görüntüler ve meşale şov bu kez biraz daha görkemliydi, özellikle taraftar gruplarının Elazığspor takım otobüsüne yaptığı şov görülmeye değerdi. Maça saatler kala biletler tükenmişti. Maç öncesi olumsuz hiçbir hava yoktu. Tribünler sezonun en güzel atmosferlerinden birini oluşturmuştu. Elazığ takımı enteresan bir takım, ilk yarı gol yemezler ise ikinci yarı çok daha diri oluyorlar. İlk yarıyı önde bitirirlerse geriye gömülüp iki Serdar’la kontraya çıkıyorlar.

Hafta içi yazımda, Torku Konyaspor ilk yarıyı önde kapatırsa tarihi bir farkla kazanabileceğini, aksi durumda Torku Konyaspor maçta zorlanabileceğini yazmıştım. Maçtan önce Hasan Kabze’nin sakatlanması Torku Konyaspor planlarını bozmuştu. Onun yerinde kimin oynayacağı çok önemliydi. Çünkü Hasan yeri geliyor defansa yardım ediyor, yeri geliyor gol atıyor ve yeri geliyor Gekas’la ikili uyumu çok iyi olduğundan karşı defansı dağıtıyorlardı. Hasan’ın olmayışı puzzle bozmuştu. Takımlar sahaya çıktı, işin açıkçası geldiği günden beri oynattığı futbolla övdüğümüz Mesut Hoca, Erdal’ı  ilk onbirde sahaya sürerek maça hata yaparak başlamıştı. Şahsım adına Mehmet Uslu’yu o bölgede oynatacağını düşünüyordum. Mehmet Uslu defans özelliği de olan bir kanat oyuncusu, Ergün’le sürekli yer değişip Elazığ takımını bitirebilirlerdi.  

Maç başladığında, Torku Konyaspor takımında, biz nasılsa bu takımı yeneriz, gibi bir hava vardı, maça konsantre olamamışlardı, üzerlerinde biraz da üst sıraları zorlamanın baskısı vardı. Özellikle ilk yarı Torku Konyaspor; Erdal’ın 42.dakikada harcadığı pozisyon dışında nerdeyse yoktu. Erdal zaten maçta bal yapmaz arı gibiydi, Mesut Hoca hatadan döndü ama çok geç kalmıştı maç 2-0 olmuştu. Özellikle defans anlamında tamamen hayal kırıklığı yaşadık diyebiliriz. Hakem haklıydı, haksızdı, tartışmalarını bir kenara bırakacaksınız, Serdar yaklaşık 40 metre top sürdü, Tolga’nın ilk penaltı olmadan önce dışarda Serdar Gürleri düşürmesi lazımdı. İkinci penaltı pozisyonu da, ilk pozisyonun tekrarı gibiydi sadece kahramanlar değişti, profesyonel futbolcusun dışarda bitireceksin işi, yoksa hakem konuşmaya gerek yok bu pozisyonlarda. İşini hakeme bırakmayacaksın, sonra Torku Konyaspor takımında duran top kullanacak oyuncu daha belli değil, duran toplardan kaptırdığı toplarda yediklerinin dışında çok tehlikeli pozisyonlarda verdiler.

Mesut Hoca’nın bu takıma yan top çalışmalarının yanında, duran top organizasyonları da çalıştırması gerekecek. Maçın ikinci yarısının hemen başında yapılan değişiklikler olumlu yansıdı takıma ve ikinci yarı maçın ilk düdüğünden itibaren beklediğimiz takım sahada idi 2-0 geride olmaya rağmen 2. yarıdaki oyun ümit vericiydi.  Takımın 500. golünün alt yapıdan çıkan Ömer Ali’ye nasip olması da güzeldi. Mehmet Güven’in bu takımda ben de varım der gibi, biri golle sonuçlanan iki jeneriklik şutunun yanında oynadığı oyun takdir topladı. Torku Konyaspor’un yediği son gol ise bana göre gene Mesut Hoca’nın hatasından geldi.

Dakikalar 70 olduğunda Djalma artık bitmişti, kendisi sahada idi ama ayakları gitmiyordu, Recep’i o dakikalarda sürse bile oyuna en kötü beraberlik gelirdi. Torku Konyaspor defansı lig başından beri en kötü performansını sergiledi. Ligi kopartacağınız hafta düşme potasındaki takımların galip gelmesiyle tekrar bir sıkıntıya girdi takım. Bu mağlubiyette aslında şunu gördük, artık bazı oyunculara şans verme vakti gelmiştir. Mehmet Uslu, Mehmet Güven ve Vukoviç’in Gençlerbirliği karşılaşmasında sahada olacağına inanıyorum. Kokoloviç, Ergün ve Borek dinlendirilmeli diye düşünüyorum. Bu mağlubiyet Torku Konyaspor takımı oyuncularının ayaklarını yere basmasını sağlamıştır ve telafisi olan bir maçtır. Konya’da Torku Konyaspor’u ne Elazığ takımı yendi ne de hakem Cüneyt Çakır yendi. Torku Konyaspor kendi kendine yenildi.  Taraftar takıma inancını yitirmesin. Bu takım Ankara’da Gençlerbirliği takımını yenecek potansiyele de sahip, Konya’da Trabzon’u yenecek kaliteye de...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR