Kendi kimliğimizi oluşturmamız lazım

Kendi kimliğimizi oluşturmamız lazım
Kendi kimliğimizi oluşturmamız lazım

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Ekrem Demirci, sektördeki son durumu değerlendirdi. Konya’da konut eksiği olduğuna dikkat çeken Demirci, nitelikli konut ihtiyacından, özgün mimariye, sektörün yaşadığı sıkıntılardan gelecek hedeflerine dair önemli mesajlar verdi.  “Konya’da inşaat sektöründe çok yapı var gibi görünse de şehrimiz hâlâ inşaata, yapılaşmaya devam etmesi gereken bir şehir. Çünkü son yıllarda çok fazla göç aldık ve konutlar taleplere göre eksik kaldı” diyen Demirci, “Göçün dışında önceden anne, baba, çocuklar, dede, babaanneden oluşan geniş aile tipleri yaygındı. Şimdilerde ise aileler sadece anne baba ve çocuktan oluşuyor. Bu durum da ister istemez inşaat sektörünün hız kesmeden çalışmasını gerektiriyor” dedi, Demirci; Konya’ya lojistik bölgenin yapılacak olması ve şehir sanayilerinin büyük olmasının da kentin dışarıdan inanılmaz bir göç almasına neden olduğunu vurguladı.

NİTELİKLİ KONUTA İHTİYAÇ VAR

Tüm bunlar bir araya getirildiğinde konut ihtiyacının sürekli olduğuna dikkat çeken Demirci, “Bundan sonraki süreçte nitelikli konutlara ihtiyacımız var. İçinde güvenliği, oyun alanları, çeşitli sosyal aktivitesi bulunan siteler yapmamız lazım. Bu noktada belediyelerimizin yaptığı kentsel dönüşümleri iyi değerlendirmemiz gerekir. İnşallah ilerde şehir merkezinde arsa alanları artarsa daha çok şantiye alanlarının oluşacağı kanaatindeyim” diye konuştu. Önümüzdeki yıllara ilişkin Konya inşaat sektörünün gelişimiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Demirci, “Yarının ne olacağını hiç birimiz bilemeyiz tabi. Ama biraz önce de bahsettiğimiz gibi Konya’ya lojistik bölgenin kurulacak olması şehrimiz adına bir avantaj. Şehrimiz tarımının başkenti olma özelliğinin yanında sanayisiyle de oldukça yüksek bir ivme kazanıyor. Dolayısıyla dışarıdan sürekli göç alıyoruz” dedi.

KİMLİKLİ BİNA YOK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, “Konya’nın artık kimlikli binalara ihtiyacı var” açıklamasına da değinen Demirci, “Konya’nın ne yazık ki kimlikli binaları yok. Şehrimizde birçok tarihi yapı var ama kimlikleri mevcut değil. Bugün bir eve bakıyoruz dışı gayet güzel, hoş ama içi dökülüp gidiyor. Doğru düzgün yalıtımı yok. Ayrıca yeni yapılan evlere yabancı isimler veriliyor. Buna gerek yok. Bizim bunu kendi neslimize işleyip kendi kimliğimizi oluşturmamız lazım. Konya’nın artık kimlikli binalarının olması gerek. Bu amaçla 7. ayın başı itibariyle belediye güzel bir yasa çıkardı. Bu yasayla Konya’nın evleri ve tarihi yapıları kimlik kazanacak. Tabii bu süreç birden olmaz. Yavaş yavaş gerçekleşecek. Biz de bu noktada belediyemize yardımcı olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

HERKES İNŞAATÇI OLMAYA BAŞLADI

Sektörde karşılaştıkları zorluklardan da bahseden Demirci: “İnşaat sektörünün günümüzde ne yazık ki bir tanımı yok. Dolayısıyla herkes inşaatçı olmaya başladı. Sektörümüz maddiyatın yanı sıra bilgi ve tecrübe isteyen bir sektör. Ama maalesef cebinde az bir sermayesi olan herkes inşaatçı olmaya başladı. Bu yüzden şu anda arsa talepleri karşılanamıyor. Piyasada ciddi manada arsa sıkıntısı yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

YAPI FUARI CANLANACAK

Son olarak fuarı ve fuarların önemini değinen Demirci konuya ilişkin açıklamasında ise şunları söyledi: “İnşaat sektörü, işçi güvenliği ve kaliteli malzeme kullanmak için sürekli yeniliklerden ve ürünlerden daha yakından haberdar olmamız için fuar gezilerine ve iştiraklerine önem veriyoruz. Konyamızda gerçekleşen Yapı Fuarı’nı da 2017 yılı itibari canlandırmak adına ciddi görüşmelere başladık. Müteahhitlerin de bu fuara iştirak etmelerini önemsiyoruz. Bu noktada Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve TÜYAP ile görüşmelerimiz devam ediyor. Daha fazla katılımcının gelmesi ve katılması için biz KOMÜT olarak da 2017 inşaat fuarında yer almayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra fuarımız geçen yıl beklenen seviyeyi yakalayamamıştı. Ama fuarın bu yıl biraz daha ivme kazanacağını düşünüyorum.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.