Kendi ürettiği meyveleri Migros'ta rafa koyacak

Kendi ürettiği meyveleri Migros'ta rafa koyacak
Migros'ta alım işlemini yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefleyen Anadolu Grubu, devletten kiraladığı arazilerde ürettiği meyveleri rafa çıkaracak

Son yıllarda meyve ve meyve suyu üretiminde atağa kalkan Anadolu Grubu, Migros hisselerinin yüzde 40'ının satın alınması konusunda da sona geliyor. Gürcistan'daki Paravani Hidroelektrik Santrali'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen sohbet toplantısında açıklamalarda bulunan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Migros'un yüzde 40.25 hissesinin alımı için verilen “bağlayıcı olmayan teklif” konusunda anlaştıklarını söyledi. Yıl sonu veya 2015'in başında işlemin tamamlanabileceğini dile getiren Özilhan, “Migros 4 yıldır ağzımızı sulandırıyordu. 8 milyonluk bir müşteri kitlesi var. Çok büyük bir potansiyel. İleride bir miktar daha hisse satın alınması gündeme gelebilir. Ancak toplamda yüzde 50'nin üzerine çıkmayacağız” diye konuştu. Bazı çevrelerin “Anadolu Grubu'nun sanayiden çekileceği” yönündeki eleştirilerini de değerlendiren Özilhan, “Sanayide de büyüyeceğiz. Üretime devam edeceğiz” dedi.Özgörkey Ailesi ve Brezilyalı meyve suyu devi Cutrale ile “Anadolu Etap” markasını kuran Anadolu Grubu, taze meyve üretimine de hazırlanıyor. 2010 yılında büyük yatırımlara başlayan Anadolu Etap Grubu, devletten kiralanan arazilerin büyüklüğünü 22 bin dekara çıkararak 6 çiftlikte faaliyetlerine başladı. Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman, “Şu anda 3 milyona yakın fidan var. Yakın gelecekte raflara koymaya hazırlandığımız taze meyveleri kendimiz üreteceğiz. Asıl ticaret meyve suyunda. 2020 yılına kadar 55-60 bin dekar arazi stoğuna ve 10 milyon meyve ağacına ulaşmayı, 400-500 milyon dolarlık da yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.
Moonlight Perakendecilik 2008 yılında Migros'un yüzde 50.83 hissesini Koç Holding'den yaklaşık 2 milyar avroya satın almıştı. Aradan geçen sürede payını yüzde 98'e kadar yükseltmişti. Moonlight Perakendecilik, 2009 yılında Migros Türk ile birleşmiş ve Migros'un ana ortağı MH Perakendecilik olmuştu. MH Perakendecilik 2011 yılında Migros'taki yüzde 17 payı borsada satmıştı.
Bu arada Tuncay Özilhan, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar hakkında da, “Döviz ve diğer sebeplerden dolayı zammı biriktirdik. Önümüzdeki dönemde bir yüzde 9'luk zam daha gelebilir, bekliyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.