Batuhan Yılmaz

Batuhan Yılmaz

Kendini geliştirebildiğin kadarsın

Kendini geliştirebildiğin kadarsın

Kendini geliştirebildiğin kadarsın

(Üniversite’de Genç Olmak)

Ülkemizde genç olmanın ne kadar değerli ve önemli olduğunun bilincine varmalı ve bu bilinç ile hareket etmeliyiz.

Bir genç için en önemli konuların başında; Eğitim ve İş gelmektedir. 81 ilinde üniversite olan bir ülkede yaşıyoruz. Artık üniversiteye gitmek bir ayrıcalık anlamına gelmiyor. Bu yüzden eğitim noktasında en önemli unsurlardan biri ‘Kaliteli’ bir üniversitede eğitim görmektir.

Sosyal olan öğrenciler hep diğerlerine göre bir adım öndedir. Farklı insanlarla tanışmak, farklı kültür ve düşüncelerle karşılaşmak insana bir artı katar. Bu da özellikle genç yaşlarda önemli bir değerdir.

Üniversitede hem girişken hem faydalı hem de kendinizi geliştirmek isteyen bir genç iseniz bunun etkili yolu üniversitelerde kurulan öğrenci topluluklardır. Selçuk Üniversitesi için bir örnek verebilirim sizlere, Hukuk fakültesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak kurulmuş olan Medeniyet ve Fikir Topluluğu yaptığı programlarla üyesi olan öğrencilere donanım kazandırmayı hedefleyen topluluklardan biridir.

Bu öğrenci toplulukları hazırladıkları her programda yönetim kurulunda bulunan öğrenciler tarafından titizlikle hazırlanır. Hazırlık aşamasında bu öğrenciler yeni bireylerle tanışır, program hazırlık süreci boyunca karşılaştıkları sorun ve olaylara çözüm üretir ve uygulamaya koyarak aslında programdan çok kendilerini geliştirirler. Elbette emek verilen bu süreçten sonra ortaya koyulan programda gerçekleştiği aşamada yine görevli öğrencilere ve katılımcı olan öğrencilere katkılar sunacaktır.

Bu sebeplerle üniversitede okurken zamanınızı sadece vize ve final haftalarına odaklamak yerine kalan diğer süreçlerde de aktif olarak görev yapacağınız faydalı işlere zaman ayırmak sizlere katkı sağlayacaktır.

Unutmamalıyız ki, hayatta karşımıza çıkan her sorun bizim için hedefe giden bir çözümdür. Ama burada önemli unsur bizim o soruna nasıl yaklaştığımıza bağlıdır. Eğer sorunlar bizi hedefimizden caydırıyor ve uzaklaştırıyorsa orada hata ediyoruz demektir. Sorunlarla karşılaştığımızda o sorunu çeşitli bakış açılarıyla irdeleyip çözüm yollarını aramak bizi hedefimize götürür. Bu yüzden de üniversite yıllarını aktif ve sosyal geçirmek oldukça önem taşır. Her insan kendi iç dünyasını yansıtır ve tanıştığınız her insanda keşfedeceğiniz bu yeni dünya, size olaylar karşısında vereceğiniz tepkiler noktasında deneyim kazandırarak bakış açınızı geliştirecektir.

Elbette sadece yeni insanlarla tanışmaktan geçmiyor bu süreç kitap okumak en önemli etkenlerin başında gelir. En son okuduğunuz kitabı hatırlıyor musunuz? Halen okumakta olduğunuz bir kitap var mı?

Siz kendinizi geliştirmezseniz, kimseden sizin elinizden tutup da ileriye götürmesini bekleyemezsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Batuhan Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR