İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Kendinize Gelin Beyler

Kendinize Gelin Beyler

Ligin boyu kısaldıkça oynanan karşılaşmaların önemi de artıyor. Son 4 haftada alınamayan galibiyet için G.Antepspor karşılaşmasına çıkan futbolcu kardeşlerimiz bu mücadelede de bekleneni veremedi ve artık ateş hattının göbeğinde dans etmeye başladık.

                Takımın etkisiz oyuncusu Thorvaldsson’u tribüne göndererek karşılaşmaya başlayan Mesut hoca, G.Antepspor mücadelesine Erdal ile başladı. Tahmin edilenin aksine Erdal’ı tek forvet olarak sahaya süren Mesut Bakkal, santrafor özellikleri Erdal’a göre daha baskın olan Hasan Kabze’yi kanatta başlatarak bir nevi ilk dakikalarda topu rakip sahaya yıkamamıza neden oldu. İlerleyen dakikalarda bu hatasından döner diye düşündük ancak maçın büyük bölümünde bu diziliş ile oynadık. Karşılaşmanın ilk 40 dakikasında sakatlanan Vukoviç ve Ergün nedeniyle yapılan zorunlu 2 oyuncu değişikliği de kötü giden oyuna müdahale şansımızı bitirdi. Geçen hafta sakatlığı nedeniyle oyundan alınan Ergün Teber’in bu hafta neden ilk 11’de başladığını da yaşanan bu olay sonrasında sorgulamamız gerekiyor. Gekas’ın sakatlığı olduğu söyleniyor ancak o bile riske edilemezken, her hafta taraftarın tepkisini çeken Ergün’ün riske edilmesi de ayrıca bir tartışma konusu. İlk yarım saatlik dilimde sahaya daha iyi yayılan konuk ekip golü de bulduktan sonra çok iyi kapanarak Konyaspor’a pozisyon şansı tanımadı. İlk yarı boyunca takdir haklarının tamamına yakınını G.Antepspor lehine kullanan “eski dost!!!” Serkan Çınar’da soyunma odasına ıslıklarla gitti. Tribünlerde bulunan yaklaşık 20 bin seyirci gibi bizler de karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayacağımızı düşündük ancak o beklenen baskıyı kuramadık. Kalesine 30-35 metre mesafede başlayan G.Antepspor savunmasını birkaç pozisyonda aşmayı başarsak da son vuruşlardaki beceriksizlik nedeniyle kendi sahamızda mutlak 3 puan parolasıyla çıktığımız bir mücadelede daha boynumuz bükük ayrıldık stadyumdan.

                Geçen hafta oynanan Erciyesspor mücadelesinden sonra kameralara konuşan başkan Ahmet Şan ve basın sözcümüz Güven Öten, kibar ve oldukça efendi açıklamalarda bulundular. Artık puan kaybının telafisi olmadığı haftalara girerken bu tür açıklamaların biraz daha sert bir biçimde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ciddi manada en çok ağlayıp sızlananın kazandığı müsabakalar oynanacak artık. Rahat bir konumda iken bu tür bir ateşin içine düşmemizin nedeni yıllardır söylenen ancak hala herhangi bir olumlu adım atılamayan “lobi” olayından kaynaklanıyor. 25 yıldan fazladır Konyaspor’un maçlarını takip ediyorum ancak değişmeyen iki şikayet konumuz var; “Lobimizin olmaması” ve “Şehrin ileri gelenleri tarafından sahiplenilmememiz.” Kulüp başkanımızın ve yöneticilerimizin artık bu işe bir dur demeleri gerekiyor. Futbolcularımızın da kendi aralarında toplanıp bu kötü gidişin sebeplerini tartışması lazım. Bu takım düşerse, bu şehir düşer ve dolayısıyla sizler de düşersiniz…

                Son olarak, Gekas’ın sakatlığının son durumunu bu işte ehil bir arkadaş çıksın da açıklasın artık. Erciyesspor maçında olmasa bile G.Antepspor maçında kesin oynayacağı belirtilen bu oyuncumuzun sakatlığı gerçekten herhangi bir uzvunda mı yoksa diğer oyuncularımız gibi cüzdanında mı???

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR