Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

KENDİNİZİ TADİLATA ALIN

KENDİNİZİ TADİLATA ALIN

Her insanın hayatında inişler çıkışlar, düşüşler ve kalkışlar olur. Öyle zaman gelir ki ufak bir dokunuşla insan yıkılır. Aynı sıra sıra dizilmiş domino taşları gibi. Biri gelir sana çarpar, seni yıkar, ama ona çarpıp yıkan arkasından gelendir. Sonra bir el gelir hepsini yine sıra sıra dizer.

İnsanlarda öyledir. Belki biri gelip arkasından yıkılmasına neden olur, belki de kendi hatasından dolayı yıkılır. Ayaktayken, hayallerine doğru ilerlerken, bir anda dünyası darmadağın olur. Ama bir hedefi, hayali ve tekrar ayağa kalkıp yürümesi için bir umudu vardır. İşte o zaman, düştüğü yerde hatalarından dolayı ders çıkarmayı başarırsa, darmadağın olmanın yerine kendisini tadilata alırsa kazanmaya doğru ilerliyor demektir.

Başarı için kendini tadilata almak!

Hatalarından dolayı düşüşten, söylediği sözlerden, gördüğü şeylerden ve hayalinin ölçüsünden ders çıkarmaktır. Arkadan konuşulanlara, saçma sapan öğütlere kulak asmadan hatasıyla yüzleşmeli insan. Kendinin ve olayların farkında olmalı. Hatasının farkında olmalı ki, kabullenmeli. Hatada olabilir, ama alacağı öğüt değil, yaptığı hatasını anlaması en iyi öğretmen, en iyi öğüttür. İç dünyasında yapacağı muhakeme kendisini bu hatalardan ve yenilginin savaşından galip çıkartacaktır.

Kendisini tadilata alan kimsenin, öncelikle başkalarının kendisi hakkında söylediği şeylerden uzaklaştırması gerekir. Çünkü hatalıydı, zaten yapamayacağı belliydi, yine yapsa başarısız olur gibi arkanızdan bir sürü laf söylenecek. Siz bunlara kulak asmayın ve onlara bu sözleri söyletmemek için farkınızı ortaya koyun. Onların beklemediği, fark yaratacak yeni girişimlerde bulunun. Eğer bu dış dünyanın öğütçülerine kulak kapatırsanız, tadilatınızın olumlu sonuçlarını kısa sürede almış olursunuz.

Kendinizle olan savaşı sonlandırın. Başarısız olurum korkusunu yenin. Vazgeçmeden tekrar yola çıkmanın azmini ve cesaretini yaşayın. Eğer siz azminizi ve cesaretinizi korursanız hiç kimse size hükmedemeyecek, sizi yolunuzdan alıkoyamayacak ve sizi yıkamaya cesaret edemeyecektir. Eğer kendini tadilata sokmuşken içinde hala korku varsa, ileri gitmeyi bırakın ayağa bile kalkamayacaksınız.

Cesaretle adım atmayı deneyin. Belki bir çocuk gibi emeklemeyle başlayacaksınız ama en azından denemeye başarmaya doğru yol almış olacaksınız. Adım atmaktan korkmayın. Her adım bir diğer adımın başlangıcı demektir. Adım atmaktan korkmayın, denemekten yılmayın. Her adım ve her deneme, başarıya götürecek yeni tecrübeleri ortaya çıkartır. Edison ampulü buluncaya kadar 700 deneme yapmış ve Edison’un asistanı, yine başarısız olduk deyince Edison, “Hayır başarısız olmadık, yapmamamız gereken yeni 700 şey öğrendik” demiş. Söylenenlere kulak asmayıp denemelerine devam edince başarıya ulaşmıştı.

Bu yüzden, sizin tecrübelenmeniz, başkalarına göre başarısızlık. İçinden ve dışarıdan gelen seslere kulak tıka. Mutlaka sonucunda başarı gelecektir. Siz kendinizi yenileme ve geliştirme peşinde olun.

Unutmayın, dışarıdan gelen sesler ve hatalardan dolayı gelen yıkılmalar size işkence gibi gelebilir. Göğsünüzde bir ağrı hisseder, vücudunuzda bir yorgunluk ve nefes alamayacak duruma gelir, bazen kendinize bile küsersiniz. İnancınızı koruyun, dik durmaya çalışın ve kendinizi soktuğunuz tadilattan başarıyla çıkmak için derin bir nefes alıp yola çıkın. Çünkü siz kendiniz için, hayalleriniz için varsınız ve var olacaksınız. Hayalleriniz ve umudunuz varsa, sizde varsınız. Eğer bu ikisi biterse ve yok olursa, siz de yok olursunuz.

İşte bu hayallerini ve umutlarını diri tutmak için kendini tadilata sok ve başarmanın hazzını yaşa. Başarı ve mutluluğun, yıkılmadan kendi farkındalığını yaşayıp, hatalarından ders alarak tadilatı gerçekleştirmiş olarak kolaylaşacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR