Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kent Plaza’yı Göremeyen Konyalı varmış

Kent Plaza’yı Göremeyen Konyalı varmış

Biz zaman zaman Anadolu’dan İstanbul’a bakıp dalga geçeriz.

“Adamların İstanbul’da yaşarız diye hava attıklarına ne bakarsınız. İstanbul’da yaşıyoruz deyip de denizi dahi görmeyenler var” deriz. Bu doğru mudur? Doğru olanı mutlaka vardır. Hiçbir laf söz durduk yerde çıkmaz. Ateş olmayan yerden duman çıkar mı?

Geçen gün duyduğum bir şey inanın beni hem çok üzdü hem de şaşırttı. Zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i, çalışma arkadaşlarını, ekiplerini eleştiririz. Tabii durduk yerde eleştirmeyiz ama genelde eleştiririz. İyi bir şey duyup da güzel demiyor muyuz? Elbette yeter ki duyalım. İyiyi yazmak kötüyü yazmaktan çok daha kolaydır.

İşte iki de bir eleştirdiğimiz isimlerden birisi ile bayram sohbetinde idik. Bu abimiz aynı zamanda da çok iyi ve ince siyasetçidir. Bir ara laf döndü dolaştı, “Ya Uğur abi biz sadece asfalt, duvar, köprü yapmıyoruz ki. Geçenlerde bir öğretmen arkadaşın bizden talebi oldu. Şehir merkezindeki bir okulda görevli öğretmen bize okul öğrencilerine şehri göstermek istediğini belirtti. Bu ne demekmiş diye merak ettik. Araştırdığımız zaman gördük ki bizimde öyle insanlarımız öyle gençlerimiz varmış ki bu gençler daha alış veriş merkezlerini görmemişler. Başkana durumu bildirdik. Başkanın talimatı ile hemen bu öğrencilere gereken yardım yapıldığı gibi daha şehir merkezine inmemiş bu çocuklara da otobüslerle şehir turu başta olmak üzere alış veriş merkezleri dahi gezdirildi.

Yani biz genelde bu tür durumları ve yaptıklarımızı Başkan’ın talimatı ile duyurmayız. Başkan bunların kamuoyunda bilinmesini pek istemiyor. Ama Konya’da doğup büyüyen ama hala alış veriş merkezi görmemiş çocuklarımız var” deyince çok üzüldüm.

Elbette bu tür bilgiler bize ulaşmıyor. Dolayısı ile bizde sizlere bunları aktaramıyoruz. Ama Büyükşehir’in böyle güzel ve para pul ile yapılamayacak şeyleri yaptığını duyunca da çok seviniyoruz.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

BÖLGESİNDE AYDINLATMA

LAMBALARI YANMIYORMUŞ

Yine bayram sohbetinde bize iletilen bir durumu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Haa bayramdan sonra yapıldı durum düzelti ise de özür dileriz. Ama bize aktarılan şikayete göre KTO Karatay Üniversitesi’nin bulunduğu bölgede sokak aydınlatma lambaları yanmıyormuş.   

Öğrenci ve öğretim üyeleri bu durumdan mustariplermiş.

Durumu yetkililere iletim istedik.

ÖĞRETMENLER DE MUSTAFA ÖZ

RÖPORTAJINA İLGİ GÖTERMİŞLER

Gazetemizden Çiğdem Tanrıverdi Kurut’un Prof. Mustafa Öz ile yaptığı röportajın ardından aldığımız güzel yankıları sizlerle paylaşmıştık ya. Meğer biz hala eksik biliyormuşuz. ATİKER İmam Hatip’den bir öğretmen dostumuz aradı. O da yazıyı alıp öğrencilerine okumuş. Okumuş ki gençler hallerine şükredip mevcut durumları ile dünya çapında çok daha güzel şeyler yapabileceklerine inansınlar öz güvenlerini kazansınlar diye.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar kötüdür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda yağmurdan kaçarken başkalarını rahatsız etmediğimiz zaman ADAM oluruz.

 

 

 

     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR