Kenya'da 29 Ekim Resepsiyonu

Kenya'da 29 Ekim Resepsiyonu
Cumhuriyetin 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla Nairobi'deki Türk Büyükelçiliği rezidansında resepsiyon verildi

NAİROBİ (AA) - Cumhuriyetin 94'üncü yıl dönümü Kenya'da, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Kenya'nın başkenti Nairobi'deki elçilik rezidansının bahçesinde yapılan resepsiyon, İstiklal Marşı ve Kenya Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kenya'da 26 Ekim'de yapılacak başkanlık seçimi dolayısıyla daha erken tarihe alınan resepsiyona yoğun ilgi gösteren davetliler, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke tarafından karşılandı.

Resepsiyonda konuşma yapan Eke, Cumhuriyetin 94'üncü yılının kutlanılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Kenya'da bu hafta içinde yapılacak başkanlık seçiminin barışçıl ortamda geçmesi temennisinde bulundu. Eke, iktidar ve muhalefete diyalog çağrısı yaptı.

Türk yemeklerinin ikram edildiği resepsiyona, çok sayıda yabancı misyon şefinin yanı sıra askeri ateşe ve diplomatlar, siyasetçiler, medya mensupları ile Kenya'da yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.