Kenya'dan Çin'e sınır dışı edilen telekom yolsuzluğu şüphelileri

Kenya'dan Çin'e sınır dışı edilen telekom yolsuzluğu şüphelileri
Teslim edilen telekom yolsuzluğu şüphelisi 45 Tayvanlı Çin'de yargılanacak

PEKİN (AA) - Kenya'dan telekom yolsuzluğu nedeniyle Çin'e gönderilen 77 şüpheli arasındaki 45 Tayvanlı yargılanacak.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Kamu Bakanlığı, telekom yolsuzluğu nedeniyle Kenya'dan Çin'e sınır dışı edilen 45 Tayvanlının Çin'de yargılanacağını belirtti.

Bakanlık, telekom yolsuzluğu şüphelilerin özellikle Çin ana karasındaki insanları hedef aldığını ve kurbanlarının da buradan olduğunu ifade ederken, çoğunluğu Tayvan'dan olan şüphelilerin, soruşturma ve yargılama sürecinin Çin ana kara yasalarına göre yürütüleceğini açıkladı.

Çin ana kara emniyetinin, ilgili yolsuzluk meselesinde kararlılıkla ele alacağını ve Tayvanlı yetkililerin de benzer şekilde davranmasını bekledikleri kaydedildi.

Geçen ay Çin ve Malezya emniyetinin ortak yürüttüğü operasyonda telekom yolsuzluğundan yakalanan ve Tayvan'a gönderilen 52 şüpheliden 20'si Tayvan makamlarınca delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı.

Tayvan'ın ilgili şüphelilerin yolsuzluk durumunun kendileri ile alakalı değil ana karayla olduğunu belirterek, serbest bıraktığı şüphelilere ilişkin, Pekin yönetimi, bu durumdan memnuniyetsizliğini Tayvan'a iletmiş ve hak ettikleri cezanın verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan, Kenya'dan Çin'e gönderilen telekom yolsuzluğu şüphelisi 45 Tayvanlı için Çin ve Tayvan arasında imzalanan karşılıklı adli yardım ve müşterek suç tedbiri anlaşması çerçevesinde Tayvan'dan 10 yetkili iki gün önce Pekin'e gelmişti.

Kenya'da 45'i Tayvanlı ve 32'si Çinli olmak üzere telekom yolsuzluğundan yakalanan 77 kişiden 10'u 10 Nisan'da ve 67'si 13 Nisan'da Kenya'dan Çin'e sınır dışı edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.