Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kep mi, Börk mü?

Kep mi, Börk mü?

Yazımızın bu başlangıç bölümünü okuyup de ne olur bize kızmayın. Dahası “Uğur Özteke yazacak o kadar konu varken başka bir şey mi bulamadın mı?” demeyin.

Bizim için, sizin için çok küçük gibi görünen bir durum görüyoruz ki bir başkası için hayat mayat meselesi oluveriyor.

Börk işi nereden çıktı. Önce onu söyleyelim.

KTO Karatay Üniversitesi’nde son sınıf öğrencileri mezuniyet törenine hazırlanıyorlarmış. Karatay Üniversitesi ilk hukukçularını ve mühendislerini mezun ediyor. Üniversite yönetimi her halde bir farklılık olsun diye ya da geleneksel bir şey başlatalım düşüncesi ile mezun olacak öğrencilerine kep yerine börk giydirmek istemiş. Börkü bilmeyenler için kısaca şöyle tarif edebiliriz ya da bunun karşılığı tek cümle ile “Türklerde başa giyilen şapka”…

Hatta okul yönetimi börklerin siparişini bile vermiş.

Ama bize ulaşan bilgilere göre bir grup öğrenci börk giymeye karşı imiş. Hatta yine bize gelen bilgilerde bazı öğrenciler tören sırasında protesto eylemi bile yapmak istiyorlarmış.

Bunları duydukça Selçuk Başkan gözümün önüne geliyordu.

Üniversite ile ilgili tek olumsuz bir kelime yazmak istemiyorum. Çünkü eğitime büyük saygım var. Ama Selçuk Başkana yakın birileri şu işi iyi anlatmalı. İçerisi dışarıdan daha iyi görülebilir. Ama yanılıyorsunuz. Başkana dost iseniz acıyı söyleyin. Selçuk Başkan’ın işi gerçekten çok zor. Bu iş KTO seçimini kazanmaktan bile zor. Yapılması gereken radikal kararlar alınması gereken o kadar çok durum var ki. Eğer börk konusunda yönetim ile öğrenciler tam uyum içerisinde değil iseler bugün için buna bende “fantezi” derim.

BÜYÜKŞEHİR’İN EN İYİ

İCRAATINI MEZARLIKLARDA

GÖREBİLİYORUZ

Yeni Büyükşehir yasası ile 31 ilçeye Konya merkezdeki aynı hizmeti ve kaliteyi götürmeyi hedefleyen Tahir Başkan ve ekibinin işi de çok ama çok zor. Bazı şeyler lafla ya da göstermelik törenlerle olmuyor. Özellikle dağda ovada kullanılan teknoloji yöneticilerin işini daha da zorlaştırıyor. Geçenlerde bir cenaze için ikindi namazına Hadim’e gitmiştim. Hazreti Hadimi’nin türbesinin bulunduğu bölüm ile karşı mezarlık alanlarında çok hummalı bir çalışmaya şahit oldum. Hepimiz için kaçınılmaz adres olan yerlerin eski hallerinden eser yoktu. Sonra gelip birkaç ilçeyi daha aradım. Oralarda da Mezarlıklar Müdürlüğü aynı şekilde düğmeye basmış. Bu büyük bir gelişme. Belki dirimize dört dörtlük hizmet vermekte zorlanıyoruz ama hiç değil ise ölümüze saygı iyi derecede.

AÖF SINAVLARINDA

DEĞİŞMEYEN İŞKENCE

MODELİ

Yanılmıyorsak bu sütunlarda üç dört defa aynı konuyu yazdık. Ama dün bir okurumuzun uyarısı ile anlıyoruz ki bizim bazı yöneticilerimizin kafaları basmıyor. Ya da bunlara birilerinden iyi bir fırça gelmeli. Duvardan ses geliyor bizimkilerden tık yok. Bakın dünkü bu sınavla ilgili bir vatandaş ne diyordu;

“Uğur Abi bu şehir sizin dediğiniz gibi gerçekten sahipsiz. Ancak güzel şeyleri göstermelik olarak şişiriyorlar. Kusura bakmayın ama basın da buna alet oluyor. Partiden reklamı alıyorsunuz susuyorsunuz. Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında bir kez daha yaşadık ki bu şehirdeki mantık hiç değişmiyor. Yine Meram TOKİ’den Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat kampüsüne sınava gitmek zorunda kaldık. Trafik büyük keşmekeş, refakatçilere bekleme yeri yok. Arabası olanların park yeri yok. Sıkıntı… Sıkıntı… Sıkıntı. Durmak yok mücadeleye devam…”   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bebek arabalı anneler kaldırım yerine yolda yürümedikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR