Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

KERAMET / “EVDE SAĞLIK HİZMETİ”

KERAMET / “EVDE SAĞLIK HİZMETİ”

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tanımına göre sağlık; bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali. Maalesef kaybetmeden değerini bilemediğimiz en önemli zenginliğimiz. Öncelikle hepimize sağlıklı günler dilerim.
       Ne eksikliği ne de muhtaç olmanın arzu edilmediği sağlık çalışanları da bugünlerde ayıklanma harekatına maruz kalmakta doğal olarak. Tepeden inme klinik şef ve şef yardımcılarına, jet hızıyla doçent olanlara, kendini İngilizce tanıtabilecek  düzeyde yabancı dili olmadığı halde yabancı dille eğitim veren Tıp Fakültelerine atanan meslektaşlara, birkaç gün gittiği ilin Tıp Fakültesi’nden profesörlük alıp gelenlere baktığımızda bilimsel bir kerametlerine tanık olmadığımız için hayret ediyorduk; meğer keramet başka imiş. Gönül lâyık olmadığı ünvanları alanların, hak etmedikleri yerlere kul hakkı yiyerek gelenlerin ayıklanmasını istiyor elbette. Hele hele eğitim kademesinde bulunanların ayıklanması sağlık camiamızın yarınları için daha da büyük önem arz ediyor.
“EVDE SAĞLIK HİZMETİ”
       Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun başlattığı güzel bir hizmet var. “Evde Sağlık Hizmeti” yaşlı, yatalak, hastaneye gitme zorluğu çeken kronik hastalığı olan vatandaşlarımız için geliştirilmiş muhteşem bir hizmet. Eve gelen hekim ve diğer sağlık personeli hastanızın yapılması gereken muayene, tahlil, gereğinde ilaç yazma, rapor çıkarma gibi tüm işlemlerini bedelsiz olarak yerine getiriyor. Ben maalesef giderek sağlık durumu kötüleşmekte olan yatalak durumdaki annem için yaklaşık 6 aydır bu hizmetten yararlanıyorum. Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki meslektaşlarım ve diğer çalışanlara müteşekkirim. Sağlık alanında güzel şeyler de olan ülkemde gurur veren bir çalışma yürütmekteler. Benzer durumda hastanız varsa tek yapmanız gereken  (332) 2230000 nolu telefonu arayıp hastanız hakkında bilgi vermek ve talepte bulunmak. 
      Muhtaç olmamanız dileğiyle bu güzel hizmet için başta Sağlık Bakanlığımız yetkilileri, Konya Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Şube Müdürü olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına tekrar teşekkür ediyorum . Saygıyla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR