Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kerim Özkul’un teşkilat penceresinden yeni vekiller

Kerim Özkul’un teşkilat penceresinden yeni vekiller

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı vekil Kerim Özkul, Sayın Davutoğlu’nun önce bakan sonra da başbakanlığı ile Konya siyasetinde zirve yapan isimdir. Sayın Özkul’un bu inanılmaz tırmanışı Davutoğlu’nun akrabası olmasından öte aynı zamanda o dağlı zekasının da bir ürünüdür.

Dağlı demişken Sayın Özkul’un duruşu, sohbeti dolayısıyla fırçası da serttir. Bu sertlik, yumuşak Konya’nın genel yapısıyla örtüşmez dolayısıyla hep antipatik görünür. Neyse bugünkü mevzumuz bu değil, önceki gün arayan Sayın vekilimiz, selam sabahtan sonra o tatlı sert yapısıyla direkt mevzuya girdi.

“Ya Hacı Abi! Yeni vekilleri, kimse tanımıyor diyorsun. Ya Allah aşkına şu temayül listesini eline al bir bak. Konya, Sayın Başbakan’ın memleketi; temayüle, sandığa, teşkilatlara en çok rağbet eden il oldu.”

Sayın Vekil, hem vekil hem de Başbakan’ın danışmanı. Yok abi şu bayan kim, yok abi bu vekil adayının fotoğrafı kendi sitesinde bile yok, diyecek halimiz yok ya!

Hemen çark ettik. “Ya abi! Olaya sadece kendi pencerenizden bakıyorsun. Tamam daha bugün beni arayan bir büyüğümüz ‘Uğur Abi gördün mü artık Konya’nın bir numarası Kerim Bey, bunu sen de çok iyi oku diyor’ deyince Kerim Abi önce güldü sonra vekillerle temayül listesini karşılaştırmaya başladı. “Hacı Abi! Birinci sıra sayın başbakanımızın.

Temayülde birinci çıkan Konuk, Karaman birinci sırada.

İkinci sırada Mustafa Baloğlu, halen milletvekili ve temayülden muaf.

Üçüncü Hüsnüye Erdoğan temayülde 30. sırada ve temayül sıralamasındaki ilk bayan.

Ziya Altunyaldız; temayülde ikinci sırada.

M. Uğur Kaleli temayülde üçüncü sırada.

Leyla Şahin Usta (Sayın vekil bu sıraya yorum yapmadı).

Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu temayülde 4. sırada.

Abdullah Ağralı temayülde onuncu sırada.

Halil Etyemez temayülde 5.sırada.

Reveyde Gülseren Işık (buna da yorum yok).

Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir temayülde 46. sırada.

Ömer Ünal temayülde 26. sırada…

Sayın Vekil son iki sırada yer alan Mustafa Kaya ve Ömer Faruk Kanık için de bir yorum yapmadı zaten.

Şimdi Sayın Özkul’a “hayır” deme şansımız var mı?

Valla ben de bu saatten sonra omuzum yamızım demeyeceğim, beni arayıp, ‘Kerim Özkul, Yeni Konya’nın bir numarası ve bunu da listeler ile onaylattı’ diyen abimizin sözünü dinleyeceğim.

AHMET ŞAN’IN GÜNAHI NEYDİ?

Türkiye genelindeki Ak Parti listeleri; cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın hassasiyeti göz önüne alınarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun listesi olarak kabullenilmeye başladı. Ancak AK Parti, seçim startını verdikten sonra hısım akraba, eş dost, yakın işine el koydu. Bence Melih Gökçek’in oğlunun vekil olamaması için gibi birkaç özel ismin çalışmasını engellemek içindi. Bu kuralda kırmızı kart görerek oyun dışı kalanlardan biri de bizim Ahmet Şan oldu. Allah şahittir ki nedenini hâlâ bilmediğim sebeplerden dolayı bizim Sayın Şan ile yıldızımız bir türlü barışmadı. Ama yine adım Uğur gibi biliyorum ki ben kendisini onun beni sevdiğinden daha çok severim. Ahmet Şan da bu hısım akraba kuralı dolayısıyla Tahir Başkan’la enişte-kayın ilişkisi yüzünden oyun dışı kaldı. Elbette bu işler nasip kısmet meselesi; ama yukarıdan beri bir şeylerin ucunu kanatmaya çalışıyoruz. Eğer Ahmet Şan da bu listeye giremediyse işte o kuralın hışmına uğradığı içindir.

Ne diyelim, nasipte bizim de Ahmet Şan’ı Konyaspor Başkanı görmeye devam etmemiz varmış! 

GÜNÜN SÖZÜ

Sabır: kara bir dikeni yutmak, diken içini parçalayıp geçerken de hiç ses çıkarmamaktadır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda sürücülerimiz özellikle yaya yoluna yaklaşırken, su birikintilerini hesap edip yayaları ıslatmadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR