Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kerkük Caddesi ağaçları ve Nene Hatun parkının müdavimlerinin istekleri

Kerkük Caddesi ağaçları ve Nene Hatun parkının müdavimlerinin istekleri

Pazar Pazar hiç kimsenin canını sıkmayacağız. Ve sizlerin de bizlerin de sıkıldığınızı düşünerek bugün ucundan da kıyısından olsa da Mevlana Törenleri’ne dokunmayacağız.

Aralık ayının güzel bir sonbahar gününü hatırlatan bu gününde sizlerden gelenlerle yetkililerimize iki ayrı konuyu iletmek isteyeceğiz.

Kerkük Caddesi, Nalçacı Caddesi’ne paralel ve bugün itibari ile açıldığı günden bu yana görevini layığı ile yapan hatta zaman zaman trafik yükünü bile çekemez hale gelen bir yolumuz.

Bu mahalle sakinleri sık sık yol üzerindeki ağaçlardan hatta ağaçlara sürüler halinde dadanan kuşlardan dolayısı ile de kuş pisliklerinden şikayetçi olurlar. İşte yine bu caddede oturmakta olan şehrin tanınmış bir ismi de hafta içerisinde bizden yine aynı konu ile ilgili olarak bir ricada bulundu.

Abimiz bu yıl Kerkük Caddesi’ndeki ağaçların yeterli şekilde budanmadığını, dolayısıyla da yapraklardan, dallardan ve kuşlardan olan şikayetlerini yeniledi. Bir de bu yolun yeterince ışıklandırılmadığından.

İkinci konumuz ise NENEHATUN Parkı sakinlerinden

 

foto-013.jpg

Bu park bildiğimiz kadarı ile sportif amaçlı olarak şehrin en önde gelen parklarından. İşte park sakinlerinin bize aktardığı bilgilere göre bu parkta spor yapan farklı meslek ve yaş gruplarından insanlarımız İzmir, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Darıca, Tarsus ve Avanos gibi birçok ilde düzenlenen müsabakalarda kürsüye çıkıyorlarmış.

Ancak parkın zeminin beton yapıya yakın oluşu nedeni ile parkta spor yapmakta olan mahalle sakinlerinin koşu ve yürüyüşleri sırasında istenmeyen sakatlıklar oluşmaya başlamış. Bu konu yine bize iletilen bilgilere göre defalarca Tahir Başkan’a ve Uğur Başkan’a yazılı ve sözlü olarak iletilmiş.

Dahası bu park sakinlerini dinleyince isteklerinin Meram’deki Evliya Çelebi Parkı zemininden buraya da yapılması olduğunu öğrendik.

Selçuklu’nun Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olduğunu, bu parkında Selçuklu’nun en faal parklardan birisi olduğunu iddia eden mahalle sakinleri ısrarla tartan pist istiyorlar.

Pazar ve tatil gününden istifade ederek biz de mahalle sakinlerinin bu isteğini yetkililerimize iletmek istedik.

Sizlere mutlu ve iyi tatiller.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insan acı duyabiliyorsa canlıdır, bir insan bakasının acısını duyabiliyorsa insandır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Koca koca caddelerde yağmur sularının göl olmasını engelleyebildiğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR