Kerkük'e Yönelik Askeri Operasyon

Kerkük'e Yönelik Askeri Operasyon
SÜLEYMANİYE (AA) - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük Sorumlusu Aso Mamend, Kerkük valiliğinin kendi kotaları dahilinde olduğunu belirterek, birkaç...

SÜLEYMANİYE (AA) - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük Sorumlusu Aso Mamend, Kerkük valiliğinin kendi kotaları dahilinde olduğunu belirterek, birkaç gün içerisinde yeni Kürt valinin seçileceğini söyledi.

Mamend, Süleymaniye'de KYB'nin parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kerkük'deki mevcut valinin vekaleten görev yaptığını, bu makamın KYB'nin kotası dahilinde olduğunu ve birkaç gün içerisinde yeni valinin seçileceğini açıkladı.

Kerkük'te Peşmerge'nin çatışmadan mevzilerini bıraktığını dile getiren Mamend, "Kerkük kentine, sakinlerine ve Peşmerge'ye zarar gelmemesi için en iyi çözüm geri çekilmekti." dedi.

KYB'nin tüm part binalarının boşaltıldığı ve Haşdi Şabi'nin oralara konuşlandığı iddiasına da değinen Mamend, "Irak güvenlik güçlerinden, Haşdi Şabi'nin kent merkezinden çekileceği sözü aldık." diye konuştu.

Mamend, kentte meydana gelen kaostan dolayı evlerini terk eden Kerkük halkına geri dönmeleri çağrısında bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.