Kerküklü Avukatlar Tehlikede

Kerküklü Avukatlar Tehlikede
Avukat Hürmüzlü:"Ülke genelinde yaşanan sıkıntılar ve güvenlik sorunları nedeniyle Kerküklü avukatlar olarak öldürülme, ölüm tehditleri alma ve fidye karşılığı kaçırılma gibi ciddi tehlikelerle karşı karşıyayız"

KERKÜK ( AA ) - Irak'ın Kerkük kentinde avukatlar, son dönemde kendilerini hedef alan "öldürme ve kaçırma" eylemlerinde görülen artış nedeniyle Kerkük adliyesinde cübbeleriyle basın açıklaması yaptı.

Avukatlar, mesleklerini korkusuzca yapabilmelerinin yolunu açacak yasaların çıkarılmasını ve görevlerini özgürce yapabilmelerinin sağlanmasını istedi.

AA muhabirine konuşan avukat Metin Hürmüzlü, ''Ülke genelinde yaşanan sıkıntılar ve güvenlik sorunları nedeniyle Kerküklü avukatlar olarak öldürülme, ölüm tehditleri alma ve fidye karşılığı kaçırılma gibi ciddi tehlikelerle karşı karşıyayız." dedi.

Avukatların korunmasının vakti geldiğini söyleyen Hürmüzlü, Irak Avukatlar Sendikasın'dan bu konuda gereken adımları atmasını istedi. Hürmüzlü şunları kaydetti:

"Avukatların mesleklerini korkusuzca yapabilmeleri için onları koruyacak yasaların çıkarılması ve vazifelerini özgürce yapabilmelerinin sağlanması adına Irak Avukatlar Sendikası'nın devreye girmesini ve yeni yasaların çıkması için ciddi adımlar atılmasını istiyoruz.''

İki gün önce Kerük'ün Aden semtinde bir avukat, üniformalı bir grup tarafından evinden kaçırılmış, para ve değerli eşyaları da çalınmıştı. Söz konusu avukat birkaç saat sonra serbest bırakılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.