Kerkük'te Türkmen Esnaflar Birliği'ne Saldırı

Kerkük'te Türkmen Esnaflar Birliği'ne Saldırı
Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmen Esnaflar Birliği'ne, kimliği belirsiz kişilerce roketatar ile saldırı düzenlendi

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde, kimliği belirsiz kişilerce Türkmen Esnaflar Birliği'ne roketatarla saldırı düzenlendiği, olayda can kaybı olmadığı belirtildi.

Azadi Polis Merkezi'nde görevli Nejdet Vindavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Türkmen Cephesi bünyesindeki Türkmen Esnaflar Birliği binasına kimliği belirsiz kişilerce roketatar ile saldırı düzenlendiğini ifade etti.

Saldırının yaklaşık 150 metre mesafeden yapıldığını dile getiren Vindavi, söz konusu saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ancak maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

Nejdet Vindavi, olayın gerçekleştiği Musalla Mahallesi'nde emniyet güçleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığını, saldırganların yakalanması için de soruşturma başlatıldığını aktardı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan gayrimeşru referandumun Kerkük'te düzenlenmesinden dolayı valilik tarafından olası bir karışıklığa karşı sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.