Kerry, Çinli Mevkidaşı Wang İle Görüştü

Kerry, Çinli Mevkidaşı Wang İle Görüştü
WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile başkent Washington’da bir araya geldi.Bakanlıkta yapılan görüşmesi öncesi kameraların karşısına...

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile başkent Washington’da bir araya geldi.

Bakanlıkta yapılan görüşmesi öncesi kameraların karşısına geçen iki bakanın konuşmasında Hong Kong’da devam eden gösterilere ilişkin mesajlar ön plana çıktı.

Kerry, görüşmede ele alacakları konular arasında Hong Kong’daki gösterilerin olacağını kaydetti. “Çin’in de bildiği gibi, biz Hong Kong’daki temel kurallara uygun olarak genel oy hakkını destekliyoruz” ifadesini kullanan Kerry, “Hong Konglu yetkililerin itidalli olacağını ve göstericilerin görüşlerini barışçıl şekilde dile getirmelerine saygı göstereceğini ümit ediyoruz” dedi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang ise Hong Kong’da devam eden gösterilere dışarıdan karışılmaması uyarasında bulundu. Wang, “Hong Kong’da olanlar, Çin’in iç işleridir, tüm ülkeler Çin’in egemenliğine saygı göstermelidir. Bu, aynı zamanda uluslararası hukukun yönetiminin de temel prensiplerindendir. Hiçbir ülkenin, hiçbir toplumun, hiçbir kimsenin bu tür illegal eylemlerin kamu düzenlerini bozmasına müsade etmeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de günlük basın brifinginde, Kerry ve Wang’ın görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, görüşmede Kerry’nin Çin’deki insan haklarına yönelik endişelerini dile getirdiğini, insan haklarında sağlanacak ilerlemenin genel olarak ikili ilişkileri de etkileyeceğini anlattığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.