Kerry'den Mısır'daki insan hakları ihlallerine eleştiri

Kerry'den Mısır'daki insan hakları ihlallerine eleştiri
WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır’da yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili derin kaygı duyduğunu bildirdi.Kerry, geçen haftalarda...

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır’da yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili derin kaygı duyduğunu bildirdi.

Kerry, geçen haftalarda Mısır’da yaşanan insan hakları ihlalleri ve sivil toplum kuruluşu "En-Nedim Şiddet ve İşkence Mağdurları Rehabilitasyon Merkezi"ne yönelik kapatma kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Mısır hükümetinin, insan hakları ihlallerini takip eden sivil toplum kuruluşlarına yönelik soruşturmaları tekrar başlatmasını eleştiren Kerry, “Geçtiğimiz haftalarda ve aylarda, Mısır’da yaşanan insan hakları ihlalleri hakkında derin kaygı duyuyorum” ifadesini kullandı.

Kerry, “Bu karar, politik muhaliflerin, gazetecilerin, STK aktivistleri ve kültürel kişiliklerin hapsedilmesi için uygun ortamları oluşturmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Mısır’da sivil toplum aktivitelerinin hükümet tarafından sınırlandırılmasının, ülkede istikrarı ve güvenliği zayıflatacağını belirterek, hükümetin STK’lar üzerindeki baskısını kaldırması yönünde çağrı yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.