Keşmir'de Et Yasağı Protesto Edildi

Keşmir'de Et Yasağı Protesto Edildi
Keşmirli liderler, Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgede et satışını yasaklanmasına tepki gösterdi

Keşmir'in Hindistan kontrolündeki kısmında çok sayıda kişi, mahkemenin et yasağı için aldığı kararı protesto etti.

Yüzlerce kişi, ineklerin kesilmesini ve et satışlarını yasaklayan mahkeme kararını protesto etmek için Cammu Keşmir'in Srinagar, Pulwama ve Pattan bölgelerinde düzenlenen gösterilere katılarak, hükümet karşıtı slogan attı.

Polis, cuma namazı sonrası sokaklara dökülen protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve cop kullandı.

Mahkeme, dün ineklerin kesilmesi ile et satışını yasaklayan kararın katı bir şekilde uygulanması talimatını vermişti. 1932'de alınan, ancak uygulamaya konmayan karar, 10 yıl hapis ve para cezası öngörüyor. 

Devlet Bakanı Imran Raza Ansari, hükümetin büyük olasılıkla mahkeme kararını uygulamaya koyacağını söyledi.

Hürriyet Konferansı Birliği Başkanı Seyyid Ali Şah Geylani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkeme kararını iktidardaki Hint Halk Partisi'nin (BJP) emriyle alınmış siyasi bir uygulama olarak niteledi. Geylani, kararın Müslümanların günlük yaşamına müdahale ettiğini belirtti. 

Diğer bir Müslüman lider Nayim Han da dünyada hiç kimsenin Müslümanlara ne yemeleri gerektiğini söyleyemeyeceğini vurgulayarak, kararın bölgede şiddet yaratmayı amaçladığını söyledi.

Baş Müftü Başiruttin Ahmet, AA muhabirine, yüksek mahkemenin Müslümanların hassasiyetine saygı göstermesi gerektiğini, böyle dayatmaları kabul edemeyeceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.