Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber ve Başbakan Kalyoncu'yu Kıbrıs müzakerelerine ilişkin bilgilendirdi- Siber:- "Kıbrıs Türk halkı çözüme olan inancını sürdürüyor ve bu inancı da yüksek tutuyor"

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu'yu Kıbrıs müzakerelerine ilişkin bilgilendirdi.

Kıbrıs'ta devam eden müzakerelerde bilgilendirme toplantısı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu'yu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Kıbrıs Türk tarafının Müzakereci Özdil Nami ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.

- Kıbrıs Türk halkı çözüme olan inancını sürdürüyor

Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhurbaşkanı’nın kendilerini müzakerelerdeki son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini belirterek, sürecin iyi niyetle sürdürüldüğünü vurguladı.

Müzakereleri yürüten Cumhurbaşkanı Akıncı'dan son gelişmeleri dinlediklerini ifade eden Siber, Güney Kıbrıs'ta seçim atmosferine girildiğini, genel olarak inancın çözüme ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Bugün son yaptıkları değerlendirmeden bugüne kadar müzakerelerde çok somut ilerleme olmadığını ancak artık esas ve zor bir sürecin içinde bulunulduğuna işaret eden Siber, Kıbrıs Türk halkının çözüme olan inancının sürdüğünü ve bu inancın da yüksek tutulduğunu belirtti.

- Amaç adada çözüme ulaşmak

Başbakan Ömer Kalyoncu da Cumhurbaşkanı Akıncı ile Kıbrıs müzakereleri konusunda görüş alışverişi yaptıklarını, Akıncı'dan görüşmelerle alakalı bilgi aldıklarını kaydetti.

Kalyoncu, müzakerelere ilişkin tutanakları sürekli aldıklarını ancak bunun yanında karşılıklı görüşmenin de önemli olduğunu belirterek, amacın adada çözüme ulaşmak olduğunu söyledi.

Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali de bugün Dışişleri Bakanı Vekili olarak bilgilendirme toplantısında bulunduğunu ifade ederek, görüşmeyi "olumlu bir iş yemeği" olarak nitelendirdi.

Şahali, bilgilendirme toplantısında müzakere masasındaki görüşmelerin yanında hem çözüme hazırlık hem de çözüm kapsamında hükümet çalışmalarının nasıl ilerlemesi gerektiği konularından bahsedildiğini belirterek, müzakerelerin Güney Kıbrıs’taki seçimlerden etkilenmeden devam edeceğine ve Kıbrıs Türk tarafındaki barışa yönelik iyi niyetin siyasi etkiye maruz kalmadan süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.