Kibritçi Kız Müzikali

Kibritçi Kız Müzikali
Müzikal, sokak çocukları için farkındalık yaratmak amacıyla ücretsiz sahnelenecek

İSTANBUL (AA) - "Kibritçi Kız Müzikali", sokak çocukları için farkındalık yaratmak amacıyla ücretsiz olarak çocuklarla buluşacak.

Mehmet Zorlu Vakfı'na bağlı Zorlu Çocuk Tiyatrosu, "Kibritçi Kız Müzikali"ni, 19-21-22 ve 29 Mayıs'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezinde (PSM) saat 12.00'de sahneleyecek.

Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen'in 1835 yılında yayımlanan "Çocuk Masalları" kitabında yer alan "Kibritçi Kız" masalından uyarlanan müzikal, sokakta akordiyon çalarak şarkı söyleyen ve kibrit satan bir kız çocuğunun yaşama sevincini, dostluğunu ve dayanışma ruhunu eğlenceli bir şekilde ele alıyor.

Müzikal, 2014'te, İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri'nde "En Çocuk Oyunu", Tiyatro Seyircileri Derneği Direklerarası Ödülleri’nde "En İyi Müzikal Yapım Ödülü", bu sene de Türkiye Gezginler Derneği Yönetim Kurulunca "Yılın En İyi Çocuk Tiyatrosu" ödülüne değer görüldü.

Yazarlığını ve yönetmenliğini Prof. Dr. Hasan Erkek’in, müziğini Nedim Yıldız'ın, kareografisini Aydın Teker'in, sahne ve ışık tasarımını Nurullan Tuncer'in, kostüm tasarımını Şirin Dağtekin Yenen'in üstlendiği müzikalin biletleri, Zorlu PSM gişesinden temin edilebilecek.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.