KİK-ABD Zirvesi sona erdi

KİK-ABD Zirvesi sona erdi
Zirveye katılan ABD Başkanı Obama ve Körfez ülkeleri devlet başkanları Suudi Arabistan'dan ayrıldı

RİYAD (AA) - Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)-ABD Zirvesi'nin sona ermesinin ardından ABD Başkanı Barack Obama ve Körfez ülkeleri devlet başkanlarının Suudi Arabistan'dan ayrıldı.

Obama, KİK-ABD Zirvesi'ne katılmak için 2 günlük ziyaretinin ardından başkent Riyad'da yer alan Kral Halid Havalimanı'ndan beraberindeki heyetle İngiltere'ye gitmek üzere ayrıldı. Obama, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, ABD Riyad Büyükelçisi Joseph W. Westphal ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

İki günlük Suudi Arabistan ziyareti esnasında Kral Selman ile bir araya gelen Obama, bugün ABD-KİK Zirvesi’ne katılmıştı.

Bu arada zirveye katılan Körfez ülkeleri devlet başkanlarının da başkentteki Kral Selman Havalimanı'ndan bakan ve resmi yetkililerin uğurlamasıyla ülkeden ayrıldığı belirtildi.

Zirve sonrasında yapılması kararlaştırılan basın toplantısı iptal edilirken, zirvenin kapanış bildirisinin ise yayınlanması bekleniyor.

Zirveye, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ABD Başkanı Barack Obama, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Abu Dabi Veliahtı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Umman Meclis Başkanı Fahd bin Mahmud, Bahreyn Kralı Hamd bin İsa Al Halife katılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.