KİK, dışişleri bakanları düzeyinde toplanacak

KİK, dışişleri bakanları düzeyinde toplanacak
KİK üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, çarşamba günü bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele almak üzere Suudi Arabistan'da toplanacak

RİYAD (AA) - Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının, bölgesel ve uluslararası konular ile Suriye, Yemen ve Irak'taki son gelişmeleri ele almak üzere 9 Mart'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geleceği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Körfez ülkeleri dışişleri bakanları, 9 Mart Çarşamba günü Riyad'daki Genel Sekreterlik merkez binasında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr'in başkanlığında 138. dönem bakanlar kurulu toplantısını gerçekleştirecek.

KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani'nin açıklamalarına yer verilen haberde, dışişleri bakanlarının bölgesel ve uluslararası konular ile Suriye, Yemen ve Irak'taki son gelişmeleri görüşeceği ifade edildi.

Zeyyani, toplantı kapsamında Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlavi ile yapılacak görüşmelerde, Yemen'deki son gelişmeler ile güvenlik alanında karşılıklı işbirliğini güçlendirme yollarının ele alınacağını kaydetti.

Dışişleri bakanları, KİK'in geçen çarşamba Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesinin ardından ilk defa toplanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.