KİK Dışişleri Bakanları Toplantısı

KİK Dışişleri Bakanları Toplantısı
Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi:- "Yemen'in KİK'e katılmasına ilişkin bir program belirlenmesi için gerekli adımlar atılmalı"

RİYAD (AA) - Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdulmelik Abdulcelil el-Mihlafi, Yemen'in Körfez İşbirliği Konseyi'ne (KİK) katılmasına ilişkin bir program belirlenmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

Mihlafi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen KİK Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yemen'in KİK'e katılmasına ilişkin bir program belirlenmesi için gerekli adımlar atılmalı" dedi.

"Körfez ülkeleri, BM'nin 2216 sayılı kararının uygulanması için yürütülen siyasi sürecin de aralarında bulunduğu her türlü alanda Yemen'e desteğini sürdürmeli" ifadesini kullanan Mihlafi, Körfez girişimi ve bunun yürütme mekanizmasının hayata geçirilmesi için verilen desteğin de sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Mihlafi, Yemen'de, siyasi istikrarın sağlanması aşamasında ve yeni anayasa sürecinde neredeyse bir sonuca ulaşılmak üzereyken İran destekli darbecilerin bu süreci durdurduğunu söyledi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'e hava saldırılarına da değinen Mihlafi, "Koalisyonun, İran destekli darbecilere karşı başlattığı Kararlılık Fırtınası ile Umuda Dönüş operasyonları Arap faydasını gözeten kriterlere göre tam zamanında ve tarihi bir anda başladı" yorumunu yaptı.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.