KİK-Fas Zirvesi

KİK-Fas Zirvesi
KİK üyesi ülkeler ile Fas, ülkelerinin güvenlik ve istikrarına yönelik herhangi bir tehdide karşı ortak hareket edecek

RİYAD (AA) - Körfez İşbirliği Konseyi'ne (KİK) üye ülkeler ile Fas Kralı 6'ncı Muhammed, ülkelerinin güvenlik ve istikrarını sarsacak herhangi bir tehlikeye karşı ortak hareket etme konusunda görüş birliğine vardı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen ve Arap ülkelerinde yaşanan sorunların ele alındığı zirvenin kapanış bildirisinde, bölgesel barışı tehdit eden ve ülkelerin sınırlarının yeniden çizilmesi amacıyla yayılan ayrılıkçı fikirlere karşı çıkıldığı belirtildi.

Arap dünyasını tehdit eden gelişmelerin Suriye, Irak, Libya ve Yemen'deki krizlere çözüm bulunmasını zorlaştırdığı belirtilirken, bu sorunların üstesinden gelebilmek için ortak hareket etmenin gerekliliğine işaret edildi.

KİK ile Fas'ın ortak stratejik bir blok oluşturduğunun ve bu ülkelerden birinin güvenliğine gelecek zararın diğerlerine de gelmiş sayılacağının ifade edildiği bildiride, konsey üyesi ülkelerin liderleri Fas'ın çıkarlarına yönelik tehditlere karşı olduklarını ifade etti.

Bildiride, Fas ile Polisario Cephesi arasındaki Batı Sahra sorununun KİK'in de sorunu olduğu vurgulanırken, Fas'ın bu bölgede yaşanan sorunun çözümü için sunduğu özerk yönetim girişimine destek verildiği kaydedildi.

Terörün her çeşidini kınayan ve bu tehlikeli olgunun hiç bir din ve medeniyetle irtibatı olmadığının altını çizen liderler, terörün kökünü kurutmak için bölgesel ve uluslararası koordinasyon çağrısı yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.