KİK'in Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesi

KİK'in Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesi
Lübnan'daki Müstakbel Hareketi Lideri Hariri'nin ofisinden, kararın, "Örgütün bazı Arap ülkelerindeki eylemleri nedeniyle alındığı" belirtildi

BEYRUT (AA) - Lübnan'daki Müstakbel Hareketi Lideri ve eski Başbakan Saad el-Hariri'nin ofisinden, Hizbullah’ın bazı Arap ülkelerindeki eylemleri nedeniyle Körfez İşbirliği Konseyince (KİK) "terör örgütü" ilan edildiği bildirildi.

Başkent Beyrut’ta Müstakbel Hareketinden bir heyetle görüşen Hariri’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, KİK’in Hizbullah’ı terör örgütü ilan etmesinin ana nedeninin, örgütün başta Yemen, Bahreyn, Irak, Suriye, Kuveyt ve Suudi Arabistan olmak üzere çeşitli ülkelerde yaptığı eylemler olduğu belirtildi.

Hizbullah’ın, Arap Birliğinin ortak görüşünün yanında olması gerekirken bu görüş birliğini Lübnan'ın aleyhine delmeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, örgüt yetkililerinin, eylemlerini savunmak için “yüksek dozlu” konuşmalar yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, Hariri’nin, hangi ülkede olursa olsun Hizbullah’ın müdahalelerine karşı olduğu vurgulandı.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin oluşturduğu KİK'in bugünkü yazılı açıklamasında, Hizbullah, tüm yöneticileri ve bağlı diğer örgütleri terör örgütü ilan edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.