Kılıç: Milletimiz Dünyaya En Büyük Dersi Vermiştir

Kılıç: Milletimiz Dünyaya En Büyük Dersi Vermiştir
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı milletimiz, dünyaya en büyük dersini verdiğini ifade etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmadan önce Edirne'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Kılıç, Edirne Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorusu üzerine, Kırkpınar güreşlerinin finallerini takip etmek için kente geldiğini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sokağa çıkın, demokrasinize ve geleceğinize sahip çıkın" çağrısı üzerine meydanlara çıkan milyonlarca vatandaşla aştıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Şimdi normal faaliyetlerimizin, günlük faaliyetlerimizin, sportif anlamda olsun, sosyal aktivitelerimizin hiçbir şekilde bir kesintiye ve aksaklığa uğramadan devam etmesi konusunda yaptığımız çalışmalar anlamında buradayız. Her sene olduğu gibi bu sene de geldik. Daha önce belediye başkanımız, valimiz, milletvekilimiz ve il başkanımız bizi gelerek davet etmişlerdi. 'Olağanüstü bir durum olmazsa geleceğiz tabii' demiştik. Olağanüstü durumda buradayız. Bu da olağanüstü durumun, aslında sayın Başbakanımızın dediği gibi, millete değil, devletin çalışmalarında FETÖ terör örgütüne karşı temizleme operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, emniyet teşkilatımızın ve tüm devlet mekanizmasının içerisindeki tüm unsurlarıyla temizlenmesi noktasındaki çalışma için yapıldığının en güzel göstergelerinden birisidir."

Kılıç, darbe girişimine karşı direnen halka, emniyet ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve uluslararası dostlara teşekkür etti.

"Milletimiz, dünyaya en büyük dersi vermiştir"
Bakan Kılıç, son günlerde internette ve haberlerde ortaya çıkan bir şeyin olduğunu aktararak, "Bir uluslararası kanalın haber yapmak isteyen temsilcisi, muhabiri, üyesi, İngilizce bir metin yazıyor. Bir talepte bulunuyor. 'Darbe girişimine karşı direnen hükümeti ve hükümetin çalışmalarını eleştirecek kimseyi bulamıyoruz' diyor. Bize bu konuda yardımcı olur musunuz şeklinde birisine bir mesaj atıyor. İşte bu, gerçekten bizimle gerçek dost olanlarla olmayanları ayırıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yanında gerçekten duran uluslararası dostların da olduğunu dile getiren Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiçbir şekilde bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde darbeyi kabul etmeyenler, 'demokrasinin, hukukun yanındayız' diyenler, 'seçilmiş meşru hükümetin yanındayız' diyenler de var. Dolayısıyla bu anlamda tüm siyasi partilerimize de teşekkür ediyorum. Partiler üstü bir duruşla, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanırken genel kurulu açık tutup orada milli iradenin tecelli ettiği yer olan meclisimizin çalışmalarına devam ederek çok büyük ders vermişlerdir bu darbe girişiminde bulunan teröristlere. Ama en büyük dersi, milletimiz dünyaya vermiştir. O da demokrasi ve hukuk dersidir. Bundan sonra da çalışmalarımızı bu şekilde devam ettireceğiz. İnşallah bu, gelecek mücadelemiz 2023, 2053, 2071 hedeflerimize de yürümek için bizleri hiçbir şekilde alıkoymayacaktır. Farklı siyasi partilere gönül vermiş olan vatandaşlarımızın bizimle beraber meydanlarda oluşuna ve bu konuda sağlam duran mülki iradeye tekrar teşekkür ediyorum."

"Herkes bizim için değerlidir"
Kılıç, bir gazetecinin "Kırkpınar'da favori adayınız var mı?" sorusuna, "Arkadaşlar hepsi bizim için değerlidir ve favoridir. Sportmenlik çerçevesinde yapılan müsabakaları izlemek için buradayız. Herkes bizim için değerlidir. Tabii ki birinci olan o kemeri alacak ama şu günlerde hepsinin orada mücadele ediyor olması bizim için değerlidir" yanıtını verdi.

Bakan Kılıç, Türkiye'nin 21 branşta 110 sporcuyla Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, Bakan Kılıç'a Osmanlı tuğrasının bulunduğu bir tablo hediye etti.

Ziyarette, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve kurum müdürleri de yer aldı.

Bakan Kılıç, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'ndaki ziyaretinin ardından Selimiye Camisi'ne geçti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.