Kılıçdaroğlu: "Bilseydim atamazdım'"

Kılıçdaroğlu: "Bilseydim atamazdım'"
Danışman olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman'la ilgili sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu, "Bu mesajlarını bilseydim atamazdım." dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun kabul ettiği atamayı partililerin yalanlama yarışına girmeleri de ayrı garabet örneği oldu.

28 Mayıs seçimlerinden iki gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman'la ilgili "O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte kendisine yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman atadığına yönelik tartışma devam ediyor. Kılıçdroğlu'nun "Bilseydim elbette atamazdım." dediği olaya CHP'lilerden yalanlama gelmesi de şaşırttı!

Halk Tv'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, Yaman'ı bir arkadaşının tavsiye ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. 'AK Parti Kadın Kolları'nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP'ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman'da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç."

İSMAİL SAYMAZ: "PARTİDE ODASI VARDI"

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Gazeteci İsmail Saymaz da CHP’den gelen yalanlamalarla ilgili olarak, sosyal medyadan şu mesajları paylaştı:

“CHP’li yetkililerle görüştüm. Perinaz Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, ancak 4 Haziran’da bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini kaydediyorlar. Yaman’ı kim tavsiye etti, bilinmiyormuş. Yaman’ın yakın zamana kadar CHP’ye geldiği belirtiliyor. Perinaz Yaman, yakın zamana kadar genel başkan danışmanı sıfatıyla CHP Genel Merkezi’nin üçüncü katında vakit geçiriyormuş. Bana ulaşan bir CHP’li kadın, dört gün önce CHP Genel Merkezi’nde “Kadından sorumlu danışmanımız” sıfatıyla Perinaz Yaman’la görüştürüldüğünü söylüyor. Levent Gültekin’in gündeme getirdiği Avrasya Yerel Yönetimler Birliği adlı kerameti kendinden menkul kuruluşun Başkanı Hasan Cengiz’in CHP’nin üçüncü katında odası varmış. Bu odayı Perinaz Yaman da kullanıyormuş. Hasan Cengiz danışman bile olmadığı halde oda sahibi olmuş.”

KILIÇDAROĞLU KABUL ETTİĞİ ATAMAYI CHP'LİLERDEN YALANLAMA YARIŞI

Tartışmaların büyümesi üzerine, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, sosyal medya hesabından, “Az önce Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyit ettim: "Genel Başkanımızın Kadın ve Aile Politikaları danışmanı yoktur” açıklamasını yaptı.

FAİK ÖZTRAK: "SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
CHP Sözcüsü Faik Öztrak iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Öztrak, "4 Haziran tarihinden itibaren genel başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra MYK üyesi arkadaşlarımız tarafından da ifade edildiği gibi medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir" dedi.

EREN ERDEM’DEN “UCU AÇIK” YALANLAMA

Tele 1’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem de “Böyle bir atama söz konusu değildir. Sayın Genel Başkan seçimden sonra bir MYK değişikliği yaptı. Yenilenmeyle beraber, 4 Haziran’da o güne kadar danışmanlık hizmeti aldığı bütün arkadaşlarımızın görevi sona ermiş oldu. Böyle bir danışmanı yok. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum açıkçası. Şu an bizim Genel Merkez’de imzalanmış Perinaz Mahpeyker Yaman isminde bir genelgemiz yok” dedi.

ERDEM ATAY: "26’SINDA DANIŞMAN OLDU, 4 HAZİRAN’DA SONA ERDİ"

İddianın sahibi Erdem Atay, bunun üzerine kaleme aldığı yazıda, “Eren Erdem’in sözlerinden anlayacağımız üzere, 4 Haziran öncesi böyle bir danışman yok diyemiyor. Kılıçdaroğlu Mayıs ayının son haftasında…Yani Yaman’ın danışman yapıldığı tarihte 25 yeni danışman atamış! Ama kimsecikler bu danışmanların kim olduğunu bilmiyor. Hatta bu kadar danışman atadığını bile bilen çok az kişi. Mesela yine Mustafa Kemal Kayha da aynı gün atanmıştı. Ona da Hasan Cengiz vesile olmuş. Seçim sonrası da tüm danışmanların görevine son verildiği açıklanmıştı. Yeni danışmanların ismi kamuoyuyla paylaşılmıştı. Evet, Mustafa Kemal Kayha’nın görevine son verdiniz. Ama Perinaz Yaman’ın görevine son verdiğinize ait resmi belge nerede? Ama acı olan şu ki, ne Eren Erdem ne de Aylin Nazlıaka, ikisi de ‘Böyle bir danışman varmış’ bile diyemediler” ifadelerini kullandı.

26 MAYIS’TA TEŞEKKÜR MESAJI YAYIMLADI, GAZETEYE AÇIKLAMA YAPTI

CHP’li isimlerin açıklamalarının aksine Yaman’ın 26 Mayıs’ta, twitter hesabından Kılıçdaroğlu’na teşekkür ettiği ve atanmasına ilişkin belgeyi paylaştığı anlaşıldı. Mesajında, “Bana onur duyduğum bu görevi layık gören sayın genel başkanım kemal Kılıçdaroğlu'na şükranlarımı sunarım. Allah utandırmasın inşallah” diyen Yaman, Batman Olay gazetesine de bir gün sonra açıklama yaparak, şunları söyledi:

“Genel Başkanımız ve 13.Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir ve tensipleri ile Cumhuriyet Halk Partisi nezdinde ‘kadın ve aile politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere genel başkan danışmanı olarak görevlendirilmemiz uygun görülmüştür. Tüm kadınlarımızın yanında olacağız. Hak hukuk adalet için CHP Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yeni Türkiye için halkımızdan sandığa giderek destek bekliyoruz. Bizi bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı adayımız ve CHP Genel Başkanımıza teşekkür ederiz."

"MESAJLARI BEN YAZMADIM" AÇIKLAMASI

Perinaz Mahpeyker Yaman da sosyal medya hesabından, “Benimle ilgili yapılan yorumlara bütün samimiyetimle yaptığım açıklamamdır” başlığıyla şu açıklamayı yaptı:

“Özür dilerim. Dünden beri sosyal medya üzerinden benimle ilgili yapılan yorumları okuyunca bir açıklama yapmam gerektiğine inanıyorum. Her şeyden önce benim üzerimden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan son derece yakışıksız suçlamalar için buradan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diliyorum. Bütün samimiyetimle ve inancımla söylüyorum ki o tweetleri ben yazmadım. Ben bir iş kadınıyım ve bazen aylarca sahada olduğum oluyor (işim köylere elektrik bağlantıları olduğu için) telefonumun tüm sosyal medya şifrelerini yanımda çalışan personele veriyordum ve kimi zaman aylarca sosyal medya kullanmıyordum. Evet doğrudur yıllarca AK Parti'yi destekledim çeşitli kademelerde aday adayı oldum ama hiçbir zaman Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'e saygısızlık edecek kadar vicdansız olmadım. Nitekim uzun yıllardır Anıtkabir'e hep ziyaret ederim ve onurla ziyaret etmişim. Ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na inandım. Bu ülkenin barış ve özgüre kavuşması için göstermiş olduğu fedakarlığı görünce Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir nefer olarak çalışmak istedim. Bir altı çocuk annesi ve bir iş kadını olarak bundan onur duyuyorum. Tekrar tekrar benim yazmadığım ama sizleri derinden üzen bu tweetler için hepinize özür diliyorum Saygılarımla."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.