Kılıçdaroğlu: Kurtuluş savaşının en kanlı savaşı Sakarya'da yapıldı

Kılıçdaroğlu: Kurtuluş savaşının en kanlı savaşı Sakarya'da yapıldı
Kılıçdaroğlu'nun "Kurtuluş savaşının en kanlı savaşı Sakarya'da yapıldı" sözleri ve salondakilerin çılgınca alkışlaması sosyal medyada gündem oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sakarya’ya geldi. Çeşitli temaslardan sonra Adapazarı ilçesinde bulunan partisinin grup toplantısının gerçekleştirildiği Atatürk Spor Salonu’na geldi. Kılıçdaroğlu burada katılımcılara hitap etti.

SAVAŞIN SAKARYA'DA GEÇTİĞİNİ ZANNETTİ

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içinde yapılan ve bölgeden geçen Sakarya Nehri'nden ismini alan Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını söyledi.

"KURTULUŞ SAVAŞININ EN KANLI SAVAŞI SAKARYA'DA YAPILDI"

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Sakarya aynı zaman da bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti Sakarya... Sakarya'ya böyle bakmak lazım. Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir."

Cumhurbaşkanlığına adaylık için çabalayan Kılıçdaroğlu'nun tarih bilgisi sosyal medyada alay konusu oldu.

msb.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.