"Kılıçdaroğlu millete de hakaret ediyor"

"Kılıçdaroğlu millete de hakaret ediyor"
AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımıza laf ederken ona oy veren millete de laf ettiğini, aynı hakareti onlara da yaptığını unutmamalıdır"- "Bütün dünya Cumhurbaşkanımızı gıpta ile izlerken, CHP Genel Başkanı

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a laf ederken, ona oy veren millete de laf ettiğini, aynı hakareti onlara da yaptığını unutmaması gerektiğini belirterek, "Bütün dünya Cumhurbaşkanımızı gıpta ile izlerken, CHP Genel Başkanı'nın seviyesiz, üslupsuz ve edebe mugayir sözlerle Cumhurbaşkanımıza hakaret etmesi siyasi ahlaksızlıktır." dedi.

İnceöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve partisine yönelik sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu çerçevede çok ağır hakaretlerde bulunduğunu belirten İnceöz, "Artık siyasette üslup ve seviye, Kılıçdaroğlu'nun söylemleriyle çok aşağılara indi. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine ihtiyacı olduğu bir dönemde, Anamuhalefet Partisi'nin genel başkanlığı koltuğunda oturan kişinin, böyle bir seviyesizlikten acilen uzaklaşması, ülkemizin birliği ve bütünlüğü yönünde daha seviyeli bir üslupla ülkesine ve milletine katkı vereceği bir çizgiye dönmesini bekliyoruz. Kendisinin o koltuğa nasıl oturduğuna ve yaptığı açıklamalara baktığımızda, bu söylemlerini ülkemiz ve milletimiz açısından son derece yaralayıcı ve talihsiz açıklamalar olarak değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun önceki açıklamalarında olduğu gibi son açıklamasında da özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedefine koyduğunu kaydeden İnceöz, Kılıçdaroğlu'nun bu tür laflar ederken, Erdoğan'ın milletin oyuyla seçilen bir Cumhurbaşkanı olduğunu unutmaması gerektiğini vurguladı.


AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, "CHP Genel Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımıza laf ederken, ona oy veren millete de laf ettiğini, aynı hakareti onlara da yaptığını unutmamalıdır. Bu ayrıştırıcı, hakaret edici, seviyeyi sıfırın altına indiren üslubu acilen terk etmesini tavsiye ediyorum." dedi.

- "Bu tavrın arkasında ne var merak ediyoruz"

Ülke menfaati için hiçbir proje üretemeyen Kılıçdaroğlu’nun, gündeme gelmek, prim yapmak için sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dil uzatmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan İnceöz, şöyle konuştu:

"Siyasette iftira ve hakarete milletimiz asla prim vermeyecektir. Ülkesinin Cumhurbaşkanına hakaret etmekten çekinmeyen Kılıçdaroğlu’nun, Anamuhalefet Partisi genel başkanlığı koltuğunda oturuyor olması, neresinden bakarsanız bakın ülkemiz ve siyasetimiz için bir talihsizliktir.

Bir dönem seçimlerde 'sakin güç' türünden, Avrupa’dan ithal sloganlar kullanarak milletin aklıyla alay eden Kılıçdaroğlu’nun, bugün milletin değerlerini ve tercihlerini hedef almasının arkasında ne var, merak ediyoruz. Bütün dünya Cumhurbaşkanımızı gıpta ile izlerken, CHP Genel Başkanı'nın seviyesiz, üslupsuz ve edebe mugayir sözlerle Cumhurbaşkanımıza hakaret etmesi siyasi ahlaksızlıktır. Ülkemizin terörle mücadele gibi ciddi bir gündemi varken, Kılıçdaroğlu’nun, siyasetin seviyesini düşüren, gündem saptırmaya yönelik hakaretamiz sözlerini şiddetle kınıyoruz."

- "Çok güzel bir birliktelik sergilendi"

İnceöz, TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, HDP ve MHP gruplarının anlaşmasıyla, Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli mücadeleler veren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin teklifin oy birliği ile kabul edilerek yasalaştığını anımsattı. TBMM Başkanlık Divanı ve bütün siyasi parti gruplarının teklifin yasalaşmasını ayakta alkışlayarak karşıladığını ve böylece çok güzel bir birliktelik sergilendiğini belirten İnceöz, şunları kaydetti:

"Bu tablo Türkiye için çok önemli bir tablo. Ben bu tablonun sadece böyle bir kanuna özgü değil, her alana yansımasını temenni ediyorum. Özellikle terörle mücadelede çok zorlu bir dönemden geçtiğimiz şu süreçte, parlamentodaki grupların böyle bir tavrı ortaya koyması önemli.

Terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlarımızın huzuruna ve birliğine, terörle mücadele eden polisin ve askerin canına kastedecek şekilde eylemlere girişmiştir. Asker ve polis bütün güvenlik kuvvetlerimiz, parelel yapılanma da dahil ülkemizin ve milletimizin birliğine, bütünlüğüne kasteden terör örgütlerine karşı mücadelesini çok yoğun ve kararlı bir şekilde sürdürmektedir. İşte böyle bir süreçte, bütün siyasi partilerin amasız ve fakatsız bir şekilde Genel Kurul'da bu duruşu sergilemelerini önemsiyorum.

Ne yazık ki HDP, net bir tavır sergileyememiş ve terör örgütü ile arasına mesafe koyamamıştır. HDP, PKK'nın sözcülüğünü yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Bu da HDP'ye oy veren vatandaşlarımızda hayal kırıklığı yaratmıştır. Türkiye'nin terör örgütü problemi vardır. Gerek PKK, gerek paralel devlet yapılanması, gerekse de diğer terör örgütleri ile mücadelede taviz verilmeyecektir. Tarih, ülkesinin yanında yer alanlarla, karşısında yer alanları not düşecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.