Kılıçdaroğlu: "Sanki ben tek başıma genel başkan seçiyorum"

Kılıçdaroğlu: "Sanki ben tek başıma genel başkan seçiyorum"
 Editör
CHP'de devam eden 38. Olağan Kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkan adayı Özgür Özel'e yüklendi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için yarışan adaylar kürsüye gelerek kozlarını paylaştı.

Özgür Özel'in konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, seçim dönemiyle ilgili kendisine yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e yönelik "Sen benimle uzun süredir yol yürüyorsun. Bana o zaman söyleseydin. Neden söylemedin? Madem biz yanlış yaptık o zaman neden el kaldırıp oy verdiniz? Eleştirecekseniz, tutarlı da olacaksınız. Ben zaten görevi bırakacağım" ifadelerini kullandı.

"Uzun yıllardır beraber çalışıyoruz. Buna rağmen partinin bir dış politika danışma kurulu olduğunu bilmiyorsa bir arkadaşımız ve o kurulda iki genel başkan yardımcımız olduğunu bilmiyorsa, oraya bir soru işareti koymak zorundayım.

UZUN SÜREDİR BERABER ÇALIŞIYORUZ

Eleştiriye açığım, benim kadar eleştiriye açık kimse yoktur. PM'de beni eleştiren kimsenin sözünü kesmem, sen de burada söylediklerini uzun süredir beraber çalışıyoruz ya keşke yüzüme söyleseydin.

ABD, İNGİLTERE SEYAHATİ GÜNDEM OLDU

Benim hala ABD'ye, İngiltere'ye neden gittiğimi öğrenmemişse; Türkiye'ye teknoloji getireceğiz, hala bundan haberi olmayan bir kişi varsa ve partide görev yapıyorsa beni dinlemiyor demektir.

Örgütlere gönderilen para; tüzükte yüzde 40 diyor zaten. Yüzde 40 göndermediysek, neden mali rapora evet dediniz? Bu partinin bütün hesapları denetlenir. AYM tarafından denetlenir, Sayıştay tarafından denetlenir. Benim ömür boyu başkanlık yapmak gibi bir şeyim yok zaten. Daha bir ay önce İstanbul'da iki il başkanımız devir teslim töreni yaptı. Ben de yeni başkana teslim yapmayacak mıyım? Sanki örgüt hiç yok, ben tek başıma genel başkan seçiyorum.

ÖZGÜR KARDEŞİMİ SEVERİM

Olayları çarpıtarak anlatmak doğru değil. Genel başkan sağduyulu olmalı. Özgür kardeşimi severim, uzun süredir beraberiz. Belediye başkan adayı olacağım dedi, oldu. Milletvekili olacağım dedi, oldu. Beraberdik. Bütün o eleştirileri keşke parti meclisinde söyleselerdi, beraber mücadele yapsaydık.

Genel başkanlarda çifte standart olmaz. İşin özü budur. Size inanıyorum. Hiç endişe etmeyin, her kuruşun hesabını vermeye hazırız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.