Kılıçdaroğlu yapsaydı, kolundan tutup CHP'den atarlardı

Kılıçdaroğlu yapsaydı, kolundan tutup CHP'den atarlardı
Ülke TV'de Turgay Güler'in programında konuşan Yusuf Ziya Cömert, 'Erdoğan'ın çıkışını Kılıçdaroğlu yapsaydı, kolundan tutup CHP'den atarlardı' dedi.

Ülke TV'de Turgay Güler'in sunduğu En Sıradışı programında konuşan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Erdoğan'ın 1915 hamlesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Cömert, toplumun Erdoğan'a güvendiğini, Erdoğan'ın da topluma güvendiğini belirterek, Dersim halkından dilenen özrü ve PKK ile uzlaşma çalışmalarını hatırlattı. 

Normal şartlarda halkın hiçbir şekilde ikna olmayacağı hamleleri Erdoğan dillendirince halkın çok rahat bir şekilde ve güvenle kabul edip desteklediğini söyleyen Cömert şöyle konuştu: 

KILIÇDAROĞLU YAPSAYDI KOLUNDAN TUTUP CHP'DEN ATARLARDI

Bunları herkes yapamaz. Başbakan Erdoğan'ın Ermeni tehciri konusunda söylediği sözü Kılıçdaroğlu söylese, Kılıçdaroğlu'nu kolundan tutup CHP'den atarlar. Şimdi söyleyebilir. Erdoğan söyledikten sonra onu söylemek kolaylaşır. 

Liderin dönüştürücü gücü var. Mesela Erdoğan, milletimizi bütün unsurlarıyla, PKK ile uzlaşmaya ikna etti. Bu Türkiye'nin normal şartlarda ikna olacağı bir şey değildi. İkna etti. Bunu başka birisi yapamazdı. Bunu yapamazdı demek, "buna aklı ermezdi" anlamına gelmiyor sadece. Aynı zamanda gücü yetmezdi. 

Çünkü Erdoğan'la toplum arasında bir iletişim var. Toplum Erdoğan'a güveniyor. Erdoğan da topluma güveniyor. Başkası söylediği zaman kavga çıkaracak bir takım şeyler, Erdoğan söylediği zaman destek buluyor. 

AK PARTİ SEÇMENİNİN NEREDEYSE YÜZDE 70'İ BELLİ BİR DOZDA MİLLİYETÇİ

AK Parti seçmeninin neredeyse yüzde 70'inin belli bir dozda milliyetçi olduğunun da altını çizen Yusuf Ziya Cömert, bu seçmenin PKK konusundaki tavrının ortalama bir MHP'linin tavrından çok farklı olmadığına vurgu yaptı. 

TOPLUM ERDOĞAN'A, ERDOĞAN DA TOPLUMA GÜVENİYOR

Cömert, Erdoğan'ın bu kitlenin tavrını hem ikna yoluyla, hem de karizmasıyla değiştirdiğini sözlerine ekledi, bunun kolay yapılabilecek bir şey olmadığını söyledi. 

Erdoğan'ın 1915 hamlesindeki vurguların, her sene 24 Nisan tarihlerinde ABD başkanlarının yaptığı vurgulardan daha hafif bir konuşma olmadığını, önceki gün verilen o mesajın aslında çok kuvvetli bir mesaj olduğunu belirten Yusuf Ziya Cömert, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Amerikan başkanlarının "acı, müessif hadise" sözlerinden rahatsız olan Türk toplumu, Erdoğan bunu söyleyince bu söz gerçek karşılığı olan bir söz haline geldi. Bu, Erdoğan'ın toplumla arasında kurduğu güven ilişkisinden kaynaklanıyor.

TOPLUMU LİDERLER DÖNÜŞTÜREBİLİYOR

Toplumu liderler dönüştürebiliyor. Toplumu, normal şartlarda ikna olamayacakları şeylere liderler ikna edebiliyor. Erdoğan böylece, diğer büyük icraatların haricinde, şimdiye kadar yaptığı büyük siyasi açılımlara bir tanesini daha eklemiş oldu. 

ERDOĞAN ZAPTEDİLEMEYEN FORVET GİBİ, BİR TARAFTAN DEFANS YAPIYORLAR, ÖBÜR TARAFTAN GOLÜ ATIYOR

Erdoğan'ı özgürlükçülük ve reformculuk konusunda zaptedilemeyen forvetlere benzeten Yusuf Ziya Cömert, "bir taraftan defans yaparsın, bakarsın öbür taraftan golü yemişsin. Yani bu şekilde, uslanmaz, ısrarlı, sürekli ısrar halinde. Sürekli, özgürlükler lehine, reformlar lehine Erdoğan ofans halinde" ifadelerini kullandı. 

Cömert sözlerine şöyle devam etti: 

ŞU ANDA BÜTÜN LİBERALLER AYRI AYRI KÖŞELERE YATTILAR

Görüyorsunuz, şu anda bütün liberaller ayrı ayrı köşelere yattılar. Kimisi kalenin bir tarafında, kimisi kalenin öbür tarafına yattı. Yolu şaşırdılar, hepsi birden ağlara takıldılar. 

Bu büyük bir hadisedir. Ermenilerin de tahayyül edemeyecekleri bir hadisedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.