Kılıçdaroğlu Yenikapı'da Yapılacak Mitinge Katılacak

Kılıçdaroğlu Yenikapı'da Yapılacak Mitinge Katılacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacağını bildirdi

ANKARA (AA) - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde olağanüstü toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, toplantının ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde CHP'li milletvekilleri hangi gerekçeyle TBMM'de bulunduysa, aynı gerekçelerle 7 Ağustos'ta yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacaklarını belirtti.

Milletvekilleri, il başkanı ve grup başkanvekilleriyle mitinge katılacaklarını ifade eden Böke, şunları kaydetti:

"Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak bugün MYK'mız detaylı bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirmeler sonucunda, Sayın Genel Başkanımızın mitinge katılmasına karar verilmiştir. Demokrasiye olan bağlılığımız, hukukun üstünlüğüne olan ihtiyaç ve inancımız, şehitlerimize duyduğumuz sonsuz saygı sebebiyle verdiğimiz kararlarda, kararlılığımız devam etmektedir. Sayın Genel Başkanımız ayrıca birazdan Sayın Başbakanı arayarak, kararla ilgili görüşlerini kendisiyle detaylı biçimde paylaşacaktır."

Muhabir: Mehmet Tosun,Barış Gündoğan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.