Kılıçdaroğlu'ndan 'AB referandumu' açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan 'AB referandumu' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB müzakerelerinin referanduma götürülebileceğine yönelik sözlerini "ciddiye almadığını" söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AB müzakerelerinin referanduma götürülebileceğine yönelik sözlerini "ciddiye almadığını" belirtti.

CHP TBMM Grubu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı toplandı.

Kılıçdaroğlu'na, toplantı çıkışında Erdoğan'ın, "AB müzakerelerini referanduma götürebiliriz" açıklaması soruldu. Kılıçdaroğlu, "Ciddiye almıyorum." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de aynı yöndeki soruyu yanıtlarken, Türkiye'nin AB mücadelesinin, 1960'da İsmet İnönü'nün öncülüğünde başlayan bir mücadele olduğunu söyledi. Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan 5-6 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan, AB ile müzakere tarihini aldığında, Türkiye'ye geldiğinde bütün gazetelerde sürmanşet olmuş, Türkiye bir bayram havasına bürünmüş, gündüz havai fişekle kutlanmıştı. Şimdi gelinen noktada, AKP'nin yarattığı tahribatın AB tarafından çok net tespit edilmesi, Türkiye'de otoriter yapının geldiği noktanın sürdürülemez bir hale geldiği tespitlerinin yarattığı sıkıntı üzerine, 'referanduma götürürüz' sözü, ciddiye alınacak bir söz değildir.

Türkiye, çağdaşlaşma yolunda, AB değerlerini benimseyerek yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanı bu konuda beyanda bulunacak bir makam değildir. İşin hükümeti, siyasi sorumlusu olan kişiler vardır. Cumhurbaşkanı, yine her işte olduğu gibi yetkisi olmayan bir konuda konuşmuştur. Ciddiye almıyoruz."

Gök, Türkiye'yi Cumhurbaşkanı'nın yönetmediğini, ülkeyi yöneten bir hükümet olduğunu düşündüklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.