Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti'nin kararı ile ilgili ilk değerlendirme

Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti'nin kararı ile ilgili ilk değerlendirme
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Partinin yerel seçime tek başına girme kararıyla ilgili, "Seçimden sonra zaten kurduğumuz ittifak bitti, bunu daha önce de söyledik" değerlendirmesi yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin kararını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti. İkili arasında Eğitim-İş Genel Merkez binasında gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından basın açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerine dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygıyla karşılayacağız. Bir siyasi parti diyor ki biz bağımsız olarak seçimlere gireceğiz. Biz, saygıyla karşılayacağız. Seçimden sonra zaten kurduğumuz ittifak bitti, bunu daha önce de söyledik. İttifak seçim dönemlerinde olur. Biz daha önce ittifakın daha uzun süreli olmasını istememizin temel nedeni; iktidara geldiğimizde neler yapacağımız konusunda Ortak Mutabakat Metni'ni hazırlamaktı. Onu yaptık biz" açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.