Kılıçdaroğlu'ndan 'Şeker Pancarına Kota' Eleştirisi

Kılıçdaroğlu'ndan 'Şeker Pancarına Kota' Eleştirisi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şeker pancarına kota konulmasını eleştirerek, "Biz çocuklarımızı düşünüyoruz, vatandaşın çocuğunu düşünüyoruz. Nişasta bazlı şekeri kim üretiyorsa o ürünleri almayacağız." dedi.

SAMSUN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Turhal ilçesindeki temasları sırasında Turhal Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti. Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz ile bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, şeker pancarına kota konulmasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Niye şeker pancarına kota koyuyorlar? Nişasta bazlı şekeri nasıl üreteceğim diyor. 80 milyon nüfusu var Türkiye'nin. Nişasta bazlı şekeri sattı mı kanser olmuş, bana ne diyor. Biz kendi çocuklarımızı, sizin çocuklarınızı düşünüyoruz, vatandaşın çocuğunu düşünüyoruz." dedi.

"Nişasta bazlı şekeri kim üretiyorsa o ürünleri almayacağız." diyen Kılıçdaoğlu, şöyle konuştu:

"Ben şahsen kendi evime almıyorum ama vatandaşın bilgilenmesi lazım. Ben inanıyorum, bütün bu konuşmalardan nişasta bazlı şeker bölümü makaslanacak. Televizyonlarda öyle yayınlanacak. Güçlüler, doğru, reklam veriyorlar, doğru ama benim bildiğim kadarıyla emekten daha güçlü bir şey yok."

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.