Kılıçdaroğlu'nun ABD'de 8 saat ortadan kaybolduğu iddiası gündem oldu

Kılıçdaroğlu'nun ABD'de 8 saat ortadan kaybolduğu iddiası gündem oldu
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisi esnasında 8 saat ortadan kaybolduğu iddiası sosyal medyada viral oldu.

Amacını teknolojik ve bilimsel gelişmelere yönelik görüş alışverişleri olarak açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gittiği ABD gezisi gündem olmaya devam ediyor. Kılıçdroğlu'nun gezisi esnasında 8 saat ortadan kaybolduğu iddiası sosyal medyada viral oldu.

GÖTÜRDÜĞÜ GAZETECİLERİ ATLATMIŞ!

Kılıçdaroğlu'nun ziyarette yanında götürdüğü Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, Halk TV programcısı İsmail Saymaz, KRT Muhabiri Tülin Daloğlu, ANKA Editörü Duygu Güvenç ve Hacer Foggo gibi isimleri atlatıp 8 saat ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

aa-20221010-29122068-29122050-chp-genel-baskani-kilicdaroglu-abdde.jpg

ABD'de yaşayan Habertürk gazetesi yazarı Oray Eğin, ABD'ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilgili dikkati çeken bir yazı kaleme aldı.

BİLETİNİ YAKTI ARABAYLA YOLA ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’nun salı sabahı Boston'da yaptığı görüşmeden sonra tarifeli uçakla başkente gelmesinin beklendiğini dile getiren Eğin, "Ama biletini yaktı ve otomobille yola çıkmaya karar verdi. Boston ve D.C. arası trafiksiz, hiç durmadan en az sekiz saat demek. Amerikan otobanı da olsa yorucu. Tren ve epey kısa sayılabilecek uçak seferleri var. 15 bin dolar gibi cüzi bir ücrete 10-15 kişilik özel uçak bile kiralamak mümkün" ifadesini kullandı.

Oray Eğin şunları kaydetti:

YANINDAKİLER DE ŞAŞIRDI'

"Ama Kılıçdaroğlu otomobille gelmeyi tercih ediyor, yanındakiler de şaşırıyor. Sabah Erdoğan’ın anayasa ve aile çıkışına yanıt vermek, bunu da daha evvel gündeme getirdiği Türken Vakfı için yapılan gökdelenin önünde yapmaya karar veriyor. Çalışma arkadaşlarına 'Gökdelen neredeydi, Washington’da mı, gidip önünde bir video çekelim,' diyor. Gökdelenin yol üzerinde dört saat mesafede Manhattan’da olduğunu öğrenince istikamet New York’a doğruluyor.

Gazeteciler, parti sözcüsü, başka milletvekilleri planlandığı gibi tarifeli uçakla D.C.’ye geldiklerinde Kılıçdaroğlu epey izlenen New York video’sunu daha yeni paylaşıyordu. CHP söz konusu gökdeleni Erdoğan’ın ailesine yaptırdığını iddia ediyor, Türken Vakfı ise New York’ta öğrenci yurdu yapıldığını.

'EN AZ 8 SAAT ORTADAN KAYBOLDU'

Gazetecileri böyle atlatıyor Kılıçdaroğlu. Hiçbir gazetecinin de aklına bir araba kiralayıp peşine düşmek gelmiyor. Türkiye’yi yönetme iddiasındaki bir lider gezisi üzerine epey spekülasyonlar yapılan ABD gibi bir yerde en azından sekiz saat ortadan kayboluyor. O sırada ne yaptığına dair hiçbir bilgi yok. Bildiklerimiz sadece parti yetkililerinden aktardığından ibaret. (...)"

aa-20221010-29122068-29122049-chp-genel-baskani-kilicdaroglu-abdde.jpg

NEW JERSEY’DE HAMBURGER YENİYOR

Kılıçdaroğlu’nun siyah Tahoe tarzı SUV tarzı özel aracını Boston’da da hizmet veren özel bir şoför kullanıyor. Boston’dan New York’a dört saat boyunca hiç mola yok. New York’ta gökdelen inşaatının önünde bir video çekiliyor. Ardından hiç vakit kaybetmeden D.C. için yola çıkılıyor, çünkü akşam Johns Hopkins’in şehirdeki kampüsünde öğrencilerle buluşma var. Gecikileceği için toplantı saati 17:00’den 18:00’e itiliyor. Amerikan teamüllerinde alışılmadık bir son dakika değişikliği.

Kılıçdaroğlu’nun kara yolculuğunda yanında basından sorumlu Ömer Topsakal (şeffaflık adına not: 2019’a kadar Habertürk’te çalışıyordu), İBB başkan vekili ve bu gezinin organizasyonunu üstelenen Selçuk Sarıyar ve bir de kameraman var. Keşke bir de yaka mikrofonu olsaymış. New York ve D.C. arası en iyi ihtimalle bir dört saat daha. Ekip ihtiyaç molası için New Jersey’de hızlıca duruyor, bir hamburger yiyip yola devam ediyorlar. Johns Hopkins’deki görüşmeye de 10 dakika gecikmeli varıyorlar...."

aa-20221010-29123881-29123870-chp-genel-baskani-kilicdaroglu-abdde.jpg

MAHMUT ÖVÜR: KILIÇDAROĞLU O KAYIP 8 SAATTE NE YAPTI?

Konu Sabah yazarı Mahmut Övür'ün de gündemindeydi. Övür Köşesinde şunları yazdı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisini pür dikkat bekleyenlerin başında FETÖ'cülerin geldiğini daha önce yazmıştım. Hatta Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil gibi isimlerin İngiltere'den ABD'ye geçtiklerini de... Ama görüşüp görüşmeyecekleri bilinmiyordu. Doğrusu bunca açığa çıkan ilişkilerden sonra görüşmeme ihtimali daha yüksekti.

Ancak Habertürk yazarı Oray Eğin'in şu satırları ciddi şüphe yarattı:
"Kemal Kılıçdaroğlu'nun Salı sabahı Boston'da yaptığı bir görüşmeden sonra tarifeli uçakla başkente gelmesi bekleniyordu. Ama biletini yaktı ve otomobille yola çıkmaya karar verdi. Boston ve D.C. arası trafiksiz, hiç durmadan en az sekiz saat demek. Amerikan otobanı da olsa yorucu. Tren ve epey kısa sayılabilecek uçak seferleri var. 15 bin dolar gibi cüzi bir ücrete 10-15 kişilik özel uçak bile kiralamak mümkün. Ama Kılıçdaroğlu otomobille gelmeyi tercih ediyor, yanındakiler de şaşırıyor."

Aynı saatlerde ABD'den gelen bir Whatsapp mesajında şöyle deniyordu: "Kılıçdaroğlu, FETÖ'cü Şerif Ali Tekalan'la görüştü. Görüşmede aday olmaması istenmiş ama kabul etmemiş. Bunun üzerine milletvekilliği pazarlığı yapılmış..."
Gel de merak etme, Kılıçdaroğlu o kayıp 8 saatte ne yaptı? Neden böyle bir yolu tercih etti? Yoksa Whatsapp mesajında dile getirilen o iddia doğru mu? Bilim adamlarıyla görüşmek için ABD'ye giden bir siyasi aktör, 8 saat neden ortadan kaybolur?

aa-20221010-29123881-29123874-chp-genel-baskani-kilicdaroglu-abdde.jpg

BAY KEMAL SON DERECE ÖNEMLİ BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPTI!

Öte yandan Türkiye'ye bilim ve teknoloji getirmeye giden Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de yaptığı çalışmaları sosyal medya hesabından paylaştı.

Kılıçdroğlu'nun videoda "Bay Kemal" unvanını kullanması dikkatlerden kaçmadı.

"FONDAŞ" GAZETECİLER DIŞINDAKİLER ALINMAMIŞ

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki programlarına yanında getirdiği gazeteciler dışında Türk gazetecileri almadığı belirtildi.

kilicdaroglu.jpg

NTV’nin Washington temsilcisi Hüseyin Günay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretindeki tüm programları New York ve Washington’da yerleşik olan Türk gazetecilere kapalı. Görüşmelere/etkinliklere sadece yanında getirdiği gazeteciler alınıyor.” ifadelerini kullandı.

aa-20221010-29115724-29115723-chp-genel-baskani-kilicdaroglu-abdde.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum