Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
İHSD Başkanı Akbaş:- "Kılıçdaroğlu'nu açıklamalarından dolayı kınıyoruz. Derhal özür dilemeli ya da istifa etmelidir"

KOCAELİ (AA) - İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Başkanı Ali Akbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı kınadıklarını bildirdi.

Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısındaki konuşmasının, kadınlara bakış açısını ortaya koyan, insan hakları adına utanç verici ve seviyesiz bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun toplumun değer yargılarını hiçe sayan açıklamasının, her fırsatta "kadın hakları" diye sokağa dökülen CHP'lilerin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını ifade eden Akbaş, şunları kaydetti:

"Sandıkta aldıkları oylarla bir yere varamayacağını anlayan CHP, artık belden aşağı, çirkin ifadelerle siyaseti seviyesizleştirmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nu bu açıklamasından dolayı kınıyoruz. Derhal özür dilemeli ya da istifa etmelidir. Böyle seviyesiz, kadın düşmanı bir partinin bu çağda ve ülkede yeri olamaz. Ya kendi kendinizi lağvedin ya da bu ülkenin ve kadınımızın yakasından düşün. Bu açıklama karşısında, başta CHP'li kadın milletvekilleri olmak üzere tüm kadın haklarına sahip çıkma iddiasında olanları Kılıçdaroğlu'na tepki göstermeye çağırıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.