Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gaziler Derneği Başkanı Çiftci: "Atatürk'ün kurduğu partiyi ne hale getirdin. Bundan utanç duymalısın. CHP'yi de siyaseti de kirletiyorsun"

Nevşehir ve Kayseri'de çeşitli sivil toplum kuruluşları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çiftci, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği'nde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları adına yaptığı ortak basın açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nu kınadıklarını belirtti.

"Atatürk’ün kurduğu partiyi ne hale getirdin. Bundan utanç duymalısın. CHP'yi de siyaseti de kirletiyorsun." diyen Çiftci, Kemal Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye davet etti.

Ramazan Çiftci, aksi halde Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Özür dilemezsen seni istifaya davet ediyoruz. PKK'ya ve YPG'ye 'Hendek kazan arkadaşlar' diyorsun. Terör örgütleriyle iş birliği yapıyorsun. Yetmedi bizlerin oyu ile seçilmiş bir hanımefendiye, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na ağza alınmayacak kelimelerle saldırıyorsun. Hatta utanıp, arlanmadan 'Sözlerimin arkasındayım' diyorsun. Yuh olsun, yazıklar olsun sana. Düş artık bu milletin yakasından. Bizler Bakanımızı çok iyi tanıyoruz, yaptığı hizmetlere de kişiliğine de kefiliz. Çek elini artık bu ülkenin Bakanından, kadınlarından, çocuklarından."

- Kayseri

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi Başkanvekili Nihal Yılmaz da yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini, "Türk siyasetinin tarihi kara lekesi" olarak tanımladı.

Kılıçdaroğlu'nun ağıza alınamayacak sözlerinin "hiçbir terbiye, edep ve insafa sığmayacak, kendini bilmez, cinsiyetçi ve ölçüsüz derecede seviyesiz" olduğunu savunan Yılmaz, "Parti sözcüsü olarak söylenmiş ve parti üyeleri tarafından alkışlanmış olan bu sözler, hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz ve bu kitle için de büyük bir utanç kaynağıdır. Bir anneye, hanımefendiye, kadına karşı yapılan bu seviyesiz eleştirisini kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun tüm kadınlardan, halkımızdan ve Bakanımızdan özür dilemesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.