Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Bazı kadın dernekleri, CHP Genel Merkezi'ne siyah çelenk bıraktı

Bazı kadın derneklerinin üyelerinden oluşan grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı parti genel merkezine siyah çelenk bıraktı.

Otobüslerle CHP Genel Merkezi'ne gelen Eğitici Valideler Derneği (EVADER), Güzide Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (GÜZİDER) ve Yek Adım Derneği (YEKAD) üyesi çok sayıda kadın, Kılıçdaroğlu'nu eleştiren dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Gonca Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı kınadı.

Bu sözlerle tüm kadınların hedef alındığını belirten Bayraktar, "İftiranın en ağırı, namus üzerine yapılandır." dedi.

Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, kadın haklarının ihlali ve şiddet olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin edep ve adapla bağdaşmadığını dile getiren Bayraktar, "Bir kadına, bir anneye vasfı ne olursa olsun, siyasi görüşü, dini, mezhebi ne olursa olsun hakaret edilemez. Dünya üstünde bu sözleri hak edecek hiçbir kadın yoktur." diye konuştu.

Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun "Sözlerimin arkasındayım" diye yaptığı son açıklamayla "Hadsizlikte zirveye çıktığını" öne sürerek, kamuoyuna, hakaret içeren ve tüm kadınları hedef alan açıklamaya sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nu istifaya, Bakan Ramazanoğlu ve kadınlardan özür dilemeye çağırdı.

Grup üyeleri, daha sonra CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu ve polislerce geçişe kapatılan sokağın başındaki barikata siyah çelenk bıraktı.

- Bingöl, partilileri sakinleştirdi

Öte yandan protesto gösterileri üzerine çok sayıda CHP'li de parti genel merkezinin önüne geldi.

Göstericiler aleyhine sloganlar atan partilileri sakinleştirmeye çalışan ve bina içine girmelerini isteyen Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, emniyet görevlilerinden partililerin göstericilerle karşı karşıya gelmemesi için dikkatli olmalarını rica etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.