Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
KADEM Antalya Temsilciliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

KADEM Antalya Temsilciliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya'da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, Antalya Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. KADEM üyeleri, ellerinde "Kadına yönelik cinsiyetçi ve ahlaksız politika dili istemiyoruz", "Siyaseti kirletme", "Politik tacize son ver" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Basın açıklaması yapan KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 5 Nisan'daki grup toplantısındaki konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik "ahlak dışı ve izansız" ithamlarda bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında kullanmış olduğu sözlerin kamuoyu tarafından tepki ile karşılandığını belirten Taş, "Kadın Bakana yönelik yapılan bu utanç verici saldırı, İstanbul Sözleşmesiyle 'Dur' denilen kadına yönelik şiddetin ve kadını cinsiyeti sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürüdür." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kullanmış olduğu sözlerin bir nefret suçu olduğunu ifade eden Taş, şunları kaydetti:

"Bu çirkin sözler bir nefret suçudur ve hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez. Bugünün Türkiyesinde siyaset, bu tür hakaret ve nefret kıskacından kurtarılmalıdır. Kılıçdaroğlu'nun tecavüz karşıtı bir konuşma yaptığı sırada bir kadın bakana atfen kullandığı hakaret dolu bu sözler, dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır. Kılıçdaroğlu'nun diğer erkek siyasetçilere herhangi bir cinsiyetçi ve ahlaksız ithamda bulunmayıp, kadın bakandan bahsederken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi, siyasi tarihimizde benzerine rastlanmamış bir seviyesizliktir."

Açıklamanın yapıldığı sırada isminin İhsan Taner olduğu öğrenilen bir kişi, KADEM üyelerinin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Bunun üzerine polis ekipleri Taner'i olay yerinde uzaklaştırdı.

Açıklamanın ardından, KADEM Antalya üyeleri, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

- "Allah ıslah etsin"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin birçok parti mensubundan sıkça insani, cinsi, dinsel ve mezhebi ayrımcılıkla ilgili üzücü beyanlar duyduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun son beyanını, "Çok büyük bir talihsizlik, ayıp ve terbiyesizlik" diye nitelendiren Türel, şöyle konuştu:

"Cinsel ayrımcılığın üzerinden hükümetin bir bakanına, bir hanımefendiye söylenen bu sözü, bir de üzerine üstelik 'Arkasında kapı gibi duruyorum' diyerek büyük bir marifet işlemiş gibi savunmak, onların edebini, terbiyesini ve siyasi ahlakını en güzel şekilde göstermektedir. Bu millet bunların farkındadır. Bir hanımefendiye, bir bakana hitap ediyorken cinsel ayrımcılık üzerinden hakareti CHP'nin Genel Başkanı kendisine yakıştırabiliyorsa, benim söyleyebileceğim tek laf var, Allah ıslah etsin."

- Muğla

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan, Muğla'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun yaptığına destek verenleri ve alkışlayanları kınadıklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini "ahlak dışı" olarak gördüklerini ifade eden Gökcan, Kılıçdaroğlu’na özür dilemediği sürece de tepkilerinin devam edeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun bu tarz bir yaklaşımda konuşmasının AK Parti Kadın Kollarını derinden üzdüğünü ifade eden Gökcan, yaklaşık 4,5 milyona yakın üyeleri, 81 il ve 919 ilçede teşkilatları bulunduğunu anımsatarak, ülkenin her yerinde kadınların tepkilerini göstermeye devam edeceğini vurguladı.

Gerek sosyal medyada gerek kendilerine ulaşan AK Parti üyeleriyle bu konuda neler yapılabileceğini konuştuklarını aktaran Gökcan "Bu cümleler karşısında kınama açıkçası çok hafif kaldı. Partimizin genel merkezi hem kadın hem de erkek milletvekillerimizle CHP Genel Merkezi'ne siyah bir çelenk bıraktı. Açıkçası yapılan bu konuşma ve hakaretin ayrıca bir kadına yapılmış olmasını şiddetle kınıyoruz. Hem kadın kolları MKYK üyesi, hem kadın olarak kendisine hiç yakıştıramadım." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, bundan önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik benzer ifadeleri olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"CHP'nin geçmişine bakıldığında kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, gelen bütün liderlerinin üsluplarına bakıldığında, bu kadar seviyesi düşük, ahlaki olarak bozuk bir yaklaşımı görmedik. Eminim ki CHP'ye mensup üyelerin ve kadın milletvekillerinin de bu konuda bir tepkisi vardır. Ancak ben bunu dışarıya vuramadıkları bir tepki olarak düşünüyorum. AK Parti Kadın Kolları olarak Kılıçdaroğlu'nu ahlaka davet ediyoruz. Özellikle bunun milli egemenliğin en üst düzeyde temsil edildiği Meclis çatısı altında yapılmış olması ayrıca yaralayıcı bir unsur. Biz bunun takipçisi olacağız. Tüm illerimizde tepkiler verildi, bundan sonra da devam edecek. Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesi için 'Bugün birinci gün' diyoruz ama özür dilemediği sürece de tepkimiz devam edecek. Kendisini özre davet ediyoruz. Bakanımızın yanındayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.