Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
AK Parti Edirne Gençlik Kolları üyeleri, Kılıçdaroğlu'nu kadınlara çiçek dağıtarak protesto etti

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne Gençlik Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle kadınlara çiçek dağıtarak protesto etti.

Gençlik kolları üyeleri Saraçlar Caddesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözünün yazılı olduğu notların iliştirildiği kırmızı karanfilleri kadınlara verdi.

AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Hakan Dağdeviren, çiçek dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki sözlerini hayretler içerisinde ve büyük üzüntüyle izledik. Partisinin mensubu kadınlardan ve o konuşmayı ekranları başında izleyen kadınlardan utanmadığı her halinden belli olan Kılıçdaroğlu daha sonra da sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayarak Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir hadsizlik örneği göstermiştir. Bu malum kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanıdır. Eminiz ki teröristlere arkadaş diyen, kasetle kumpasla genel başkan olan, resmine dahi sahip çıkamayıp kimin indirdiğini bulamayan ve kendisini sadece siyasi çıkar olarak kullanan Atatürk'ün kemikleri sızlamaktadır. Biz karanfillerimizi kadınlara dağıtarak Kılıçdaroğlu'nu hem protesto ediyor hem de Atatürk'ün sözünü hatırlatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Edirne Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Veysel Güner ise kadınların toplumdaki en değerli varlık olduğunu kaydetti.

- "Kamuoyuna açık suç duyurusu"

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler de Kılıçdaroğlu'nun Ramazanoğlu'na yönelik ettiği sözün hakaret, aşağılama ve nefret içermesi nedeniyle suç teşkil ettiğini bildirdi.

Dernekte düzenlediği toplantıda "Hakarete Geçit Yok", "Edep Yahu" yazılı dövizleri taşıyan Güyümgüler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin ahlak dışı ve çirkin olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nu kınadıklarını ifade eden Güyümgüler, "Sarf edilen söz hakaret, aşağılama ve nefret içermesi nedeni ile suç teşkil etmektedir. Kamuoyuna açık suç duyurusunda bulunuyoruz. Hakaret sadece bakana değil, kadınlığından dolayı aşağılandığı için tüm kadınlarımıza, analarımıza, eşlerimize, kızlarımıza ve insan olarak hepimizedir. Böylesine bir ayıbı hak etmediğimizi, kötü sözün sadece sahibine ait olduğunu ilan ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.