Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Kavakçı Kan:- "Kılıçdaroğlu'na destek veren CHP'li kadın milletvekillerine anlam veremiyorum. Onları samimiyete davet ediyorum"- Eski milletvekili Kavakçı:- "Bir siyasetçinin hiçbir zaman sarf etmemesi gereken,

ANKARA (AA) - MELİKE KINACI - AK Parti İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ravza Kavakçı Kan, "Kılıçdaroğlu'na destek veren CHP'li kadın milletvekillerine anlam veremiyorum. Onları samimiyete davet ediyorum." dedi.

Kan ve ablası eski milletvekili Merve Kavakçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Anamuhalefet partisi liderinin bu tarz bir açıklamada bulunmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Kan, söz konusu açıklamanın kadına karşı şiddetin en çirkin tezahürlerinden biri olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını bir sözlü şiddet türü olarak değerlendiren Kan, "Bir kadına, seçilmiş milletvekiline, Türkiye Cumhuriyeti bakanına böyle sözler sarf edilmesinin millet nezdinde hiç bir karşılığı yoktur. Çok üzücü ve talihsiz bir açıklamadır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları yapan bazı CHP'li kadın milletvekillerini hayretle karşıladıklarını dile getiren Kan, "Kılıçdaroğlu'nu destekleyen CHP'li kadın milletvekillerine anlam veremiyorum. Bizim siyasi kimliklerimiz var ama 'kadın hakları için mücadele ediyoruz' diye bir iddiası olan kadın milletvekillerimizin nasıl böyle bir şeye itiraz etmediklerini anlamakta güçlük çekiyorum. Onları samimiyete davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kan, Kılıçdaroğlu'nun aradan birkaç gün geçmesine rağmen olumlu yönde harekete geçmediğini belirterek, "Biz hala özür bekliyoruz. Bütün kadınlardan, AK Partili olan olmayan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kadınlarından özür dilemesini bekliyoruz." dedi.

- "Arkasında asla durulamayacak sözler"

Eski milletvekili Merve Kavakçı da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sarf edilen ithamla, sözün bittiği noktada olunduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini, "Bir siyasetçinin hiçbir zaman sarf etmemesi gereken, arkasında asla durulamayacak sözler" olarak değerlendiren Kavakçı, "CHP keşke tarihten o dakikaları, o saniyeleri silip atabilse, kendi iyiliği için." diye konuştu.

Kavakçı, "Bu sözleri, Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında, farklı kültürlerden farklı etnik kimliklerden gelen hiç bir kadının savunması mümkün değildir. Bütün kadınların bir ağızdan itiraz etmesi gerekmektedir." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "küfür" kabul ettiklerini vurgulayan Kavakçı, "Bütün bunlar, CHP'nin içinde bulunduğu çıkmazı, biz CHP karşıtlarına göstermiş oluyor. Ne diyelim, Allah akıl, fikir, izan, insaf ve ahlak nasip etsin." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.