Kılıçdaroğlu'nun "Kapı önüne koyma" tehdidine Özgür Özel'den jet yanıt!

Kılıçdaroğlu'nun "Kapı önüne koyma" tehdidine Özgür Özel'den jet yanıt!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kim kongreden sonra parti aleyhine konuşursa onu partiden ayıracağım" sözlerine Özgür Özel'den yanıt geldi

Genel Başkanlık için gözlerin kurultaya çevrildiği CHP'de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kim kongreden sonra parti aleyhine konuşursa onu partiden ayıracağım" sözlerine başkan adayıÖzgür Özel'den yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu'nun "Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın, onu partiden ayıracağım" sözlerini hatırlatan Özel, "Dünden itibaren bir tartışma var. ‘Tüzük meselesine nasıl bakıyorsunuz?’ diye. Sayın Genel Başkan tüzük kurultayını 3 hafta sonraya bıraktı. Ertelenmesi çok konuşuluyor. Partinin ve Türkiye'nin sorunlarına nasıl baktığımızı tutum belgesinde ifade ettik. Bu belgenin ilerleyen sayfalarında tüzük değişikliği önerileri var. Örgütü çok bilen arkadaşlarımız yazdılar. Dün Genel Başkanımız tüzükle ilgili bazı ifadeler kullandı, yüzde 80’i bunun içinde var. Genel başkan seçildiğim takdirde, bu genel başkanın seçilmediği son seçim olacak. Burada birinci madde bu. CHP'nin genel başkanını bütün üyeler seçecek. Bizim örgütümüzü madden ve manen geliştirecek, örgütümüzü odağa alacak önerilerimiz var. Genel Başkanımızın kullandığı ifadeler içinde bizim önerimizin içinde olan ve benimsediği her şeyde ortaklaşıyoruz. İtiraz ettiğimiz şey, tüzüğün bir kez daha ertelenmesidir. Özgür Özel, 4 Kasım’da genel başkan olduğunda 5 Kasım'da yeni parti meclisi oluştuğunda 3 hafta sonra tüzük kurultayı yapılacak ve tutum belgesindeki önerilerin tamamı hayata geçirilecek. Ama örneğin Sayın Genel Başkan diyor ki; 'Kurultayı yapacağız, kurultaydan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım.' Birincisi, kimin genel başkan olacağına CHP’nin üyelerinin yetkilendirdiği delegeleri karar verecek. Kurultaydan sonra tek sesliliğe ihtiyaç var, bunu bütün delegelerimiz zaten sağlayacak. Kurultayda bir genel başkan seçecekler, onun arkasında siyaset yapmak parti ahlakındandır. Ama daha yapılmamış kurultaydan, kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil; babaevinin kapılarını açmayı vadediyorum" diye konuştu.

ÖZTRAK: EN İYİ ÖZEL'İN BİLMESİ GEREKİR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Disiplinin olmadığı hiçbir örgütünün ayakta kalamayacağını en iyi Özgür Özel'in bilmesi gerekir" dedi. Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık ettiği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına dair basın açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin İl kongreleri ardından Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olarak gösterilip gösterilmeyeceğine ilişkin soruya ise Öztrak, "CHP'de Genel Başkan Adayı'nı da Genel Başkanı da parti değil kurultay delegeleri belirler. Kapma, kaptırma, çalma ve çırpma CHP'de olmaz. Biz de demokratik kurallar çerçevesinde yarış olur. Kapma, çalma ve çırpma havuz medyasının desteklediği sarayda olur" ifadelerini kullandı.

Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kim kongreden sonra parti aleyhine konuşursa onu partiden ayıracağım" ifadeleri ile Genel Başkan Adayı Özgür Özel'in "Kapı önüne koymayı değil, baba evinin kapısını vaadediyorum" ifadelerini de değerlendirerek, "Genel başkanımızın bahsettiği parti disiplinidir. Kurultay'dan sonra partide kaosa yol açabilecek açıklamalara izin verilmemesi hususunun partinin kurumsal yapısını korumaya dönük olduğu, partililerimiz tarafından anlaşılmıştır. Diğer taraftan bunu en iyi bilmesi gereken de bir dönem CHP'de Grup Başkanlığı görevini Genel Başkanımızla uyumlu bir şekilde yürüten Özel'dir. Disiplinin olmadığı hiçbir örgütünün ayakta kalamayacağını en iyi Özgür Özel'in bilmesi gerekir" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.