Kılıçdaroğlu'nun üslubu iç savaş çığırtkanlığı gibi algılanmıştır

Kılıçdaroğlu'nun üslubu iç savaş çığırtkanlığı gibi algılanmıştır
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç, Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine dair sözlerine ilişkin, "Bu üslup siyasi parti liderine yakışmamıştır ve iç savaş çığırtkanlığı gibi algılanmıştır." değerlendirmesinde bulundu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, 'Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz' ifadeleriyle kasıtlı bir şekilde iç savaş çığırtkanlığı yaptığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını, demokrasinin temel ilkeleri ve hukuk açısından facia olduğunu bildiren Malçok, "Adeta sandığa değil silaha vurgu yapmaktadır. Halkın iradesine tehditle, tahdit koymaya çalışmaktadır. Halbuki ortadaki konu, Türkiye'nin hükümet biçimine ait sivil, herkese açık bir tartışmadır." değerlendirmesinde bulundu.

Hukuki açıdan demokrasilerde herkesin her konuda konuşabileceğini ancak toplumu bölecek, şiddeti çağrıştıracak, şiddeti önceleyecek bir söylemin, hiçbir hukuk zemininde kendine yer bulamayacağına işaret eden Malkoç, şunları kaydetti:

"Bu üslup yüz binlerce üyesi ve milyonlarca oyu olan bir siyasi parti liderine hiç mi hiç yakışmamıştır ve maalesef bir iç savaş çığırtkanlığı gibi algılanmıştır. Bunu ne Türkiye ne de aziz milletimiz hak etmemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu bu üslubuyla Türk siyasetine değer katmamakta, değer kaybettirmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.