" Kilis için ilave askeri tedbirler alınacak"

" Kilis için ilave askeri tedbirler alınacak"
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kilis'e yönelik roket saldırılarına dair, "İlave askeri tedbirler alınacak. Saldırılarda zarara uğrayanların zararlarının giderilmesi için karar alınmıştır." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada yaptığı açıklamada, Kilis'e yönelik roket saldırılarıyla ilgili, "İlave askeri tedbirler alınacak. Ekonomik destekler kapsamında, saldırılar sırasında zarara uğrayan esnaf ve sanatkarlar ile tüccarların zararlarının giderilmesi. Bu çerçevede evi, dükkanı yıkılanların bu anlamda tazmin edilmesi, Kilis ilimizde kamu yararına çalışma kapsamında istihdam edilenlerin, istihdam sürelerinin mevcutlarda 9 aya çıkartılması ve valiliğin istediği oranda yeni ilave istihdamların sağlanması için karar alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Maalesef 18 Ocak'tan bu yana Kilis'in 111 kilometrelik Suriye sınırının doğu tarafından yani DAEŞ mevzilerinin bulunduğu topraklardan, 46 roket atışı yapılmış, şehrin ortasına düşen bu roketler 17 kişinin ölmesiyle sonuçlanmış. Bu 17 kişinin 10'u Türk'tür. 61 kişi yaralanmıştır, çoğu ayakta tedavi edilerek tekrar günlük hayatlarına dönmüşlerdir." dedi.

Taşeron çalışanların kamuya alımı

"Bakanlar Kurulu'nda ele aldığımız işverenlerin, yani 'taşeron' dediğimiz alt işverende çalışanların kamuya alımıyla ilgili yasa tasarısının son rötuşları yapılmış ve hemen bu yasa tasarısı yasalaşmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmeye hazır hale getirilmiştir." diyen Numan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu tasarıyla 720 bin çalışanın kamuya geçiş esasları belirlenmiştir. Ayrıca, kamuda özel sözleşmeli personel olarak tanımlanan yeni bir statü oluşturulmuştur. Alt işverenlerde çalışanların bir kısmı bu statüdeki çalışmaya geçeceklerdir, yani kamu güvencesi altına alınacaklardır. Ayrıca, bu kamugüvencesine alınacak olan 720 bin kişinin tamamı, 1 Kasım 2015 öncesindekamuda taşeron olarak çalışmaya başlayan insanlar olacaktır. Bu geçişlerde de her kurum kendisince birtakım sınavlar yapma imkanına sahip olacak."

Rusya ile ilişkiler

Kurtulmuş, Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili olarak da "Ümit ederim ki uçak düşürülmesi krizinden sonraki süreçte gelişen, gerginleşen, zaman zaman sertleşen ilişkilerimiz en kısa zamanda normale döner." ifadelerini kullanarak, "Rusya, hem ekonomik anlamda hem de siyasi anlamda Türkiye ile ilişkilerini normalleştirir. Tarım heyetinin oraya gitmiş olması ilişkilerin normalleşmesi için bir sinyaldir, bir adımdır. Olumlu sonuç vereceğini ümit ediyorum." dedi.

"Altı aylık süre dolmadan hükümet vaatlerinin tamamını gerçekleştirdi"

Numan Kurtulmuş, "Çok şükür altı aylık süre dolmadan hükümet, hem vaatlerinin tamamını gerçekleştirmiş hem de altı aylık reformlarını gerçekleştirme noktasına gelmiştir" diyerek şunları kaydetti.

"Altı ayın 126 günü tamamlandı, bugün itibarıyla 57 günümüz kaldı. Önümüzdeki 57 günlük süre içerisinde de vadedilen bu reformların ciddi bir şekilde tamamlanarak, bu sürecin başarıyla geçilmesi inşallah sağlanacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.