Kilis merkezli 10 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

Kilis merkezli 10 ildeki FETÖ/PDY operasyonu
Devlet destekli projelerde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 3'ü tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

KİLİS (AA) - Kilis merkezli 10 ilde, devlet destekli projeler üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) para aktardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bazı devlet destekli projeler üzerinden FETÖ/PDY'ye para aktarıldığı yönündeki soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişinin işlemleri tamamlandı.

Aralarında üst düzey emniyet görevlileri, polis, örgütün il imamı ve öğretmenlerinde bulunduğu şüpheliler, "terör örgütüne üye olmak, örgüte finansal destek sağlamak, resmi evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama istemiyle Kilis Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların, devlet destekli projeler üzerinden yaklaşık 230 bin lirayı FETÖ/PDY'ye aktardığı iddia edildi.

Bu arada soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 15 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

5 Nisan'da, Kilis merkezli Adıyaman, Hatay, Antalya, Osmaniye, Bitlis, Niğde, Elazığ, Diyarbakır ve Adana'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsamında gerçekleştirilen bazı devlet destekli projelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.